От х:

Днес в x:

ТЕЦ Хасково фалира, дължи на КТБ над 4.4 млн. лв.

На 13 декември 2016 година изпълнителният директор на ТЕЦ Хасково АД - Г. Табаков, е подал молба в Хасковския окръжен съд за откриване на производство по несъстоятелност. Това става ясно от депозираното копие на молбата в Търговсикия регистър. Мотивите са изпадане в свръхзадлъжнялост и невъзможност да изпълни задължения по изискуеми и безспорни търговски сделки. Вчера ТЕЦ-Хасково лъсна в списъка с некоректни длъжници на КТБ, публикуван от синдиците на банката. Според изнесените данни дружеството има неизплатени банкови кредити в размер на 4 438 789 лв. От обясненията на синдиците на КТБ става ясно, че кредитите в списъка са необслужвани, а повечето от длъжниците правят всичко възможно да не плащат. Според данните в Търговския регистър имотът, придобит от дружеството в Хасково, е на стойност 4.1 млн. лв. Общата сума на капитала на АД-то пък е 4.35 млн. лв., става ясно от регистъра. Дружеството придоби собствеността на неосъществената централа край Хасково през 2009 година, тогава получи и лиценз за производство на ел. енергия за 35 години. Тогава новите собственици обявиха намерение за инвестиции в размер на над 300 млн. Коминът на ТЕЦ-а бе съборен в началото на 2010 година. Хасковлии обаче напразно очакваха нещо да се случи с централата.

Междувременно Корпоративна търговска банка придобива дял в "ТЕЦ-Хасково" АД от "Афлик България" АД. Останалите собственици на акционерното тружество са "Финанс Инженеринг" и "Левъриджд Грийн Енерджи" ЛП, е видно от Търговския регистър.

Неофициално се твърди обаче, че всъщност зад инвестициите стои именно Цветан Василев. Това личи и от негови интервюта през годините, в които той е обяснявал за планирани инвестиции в газовата ел. централа край Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    Батко
    18 0
    12:53, 17 фев 2017
    Като млади ходихме там на скамейка парти. Не знаех, че е функциониращ ТЕѝ
  • 2
    По
    полиграф
    33 0
    14:49, 17 фев 2017
    Изобщо не са точени фино. Толкова брутално и ачик са точени, против всяка правна и финансова логика, че надзорните органи, явно са били в кома, та не са забелязали.
  • 3
    Em
    emc2
    29 -15
    16:32, 17 фев 2017
    Това е долна лъжа!!!!

    По време на управление на Герб нищо не фалира!
    Има пари за всичко! Безработицата е нулева, няма дългове, няма корупция!
    Хората се обичат като братя!!!!!!!!!!!!!!

    Само Герб, с Герб ще построим РАЯ НА ЗЕМЯТА <3 !!

    Да се свети името му БОРИСОВО!!!

    :D :D :D
Последни новини