От х:

Днес в x:

Ресми Мурад получи награда за утвърждаването на Ардино като перспективна туристическа дестинация

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад получи награда за утвърждаването на града под Белите брези като перспективна туристическа дестинация. „Златният приз” е учреден от авторитетното списание „Туризъм и отдих”.

    Престижното отличие бе връчено от служебния министър на туризма Стела Балтова по време на 34-та Международна туристическа борса „Ваканция” и СПА експо” традиционните „Златни призове” за 2016 г. на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България. Събитието се проведе днес в Интер Експо център в София.

    На територията на община Ардино са запазени материални следи от древни епохи и култури. Южно от Ардино по протежение на стария античен път могат да се видят загадъчните „Орлови скали” – стотина отвесни каменни ниши с култуво предназначение, издълбани на недостъпно място по времето на траките. Орловите скали са предизвикателство за любителите на пешеходния туризъм и за фото снимки.
    Символът на Ардино Дяволския мост е сред най-впечатляващите архитектурни шедьоври у нас, построен в началото на 16-ти век по заповед на султан Селим първи. До него водят асфалтиран път и туристическа екопътека, а за търсачите на силни усещения се организира тур с велосипеди. Бреговата ивица е идеална за пикник, плаж и риболов.
    Туристическият комплекс „Белите брези” е естествен резерват на белокора бреза, подходящ за лечение на белодробни и алергични заболявания. Обявен е за курорт с национално значение.
    На територията на община Ардино се намират още средновековните крепости „Кривус”, „Калето” и „Патмос”. А в землището на Любино, между Давидовска река и река „Арда” се намира природната забележителност „Хладилника”.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини