От х:

Днес в x:

Представиха малко известни археологически обекти, свързани с астрономията

    Домакин на открит урок за ученици на тема „Археология и Астрономия" бе днес Историческия музей в Димитровград. Организаторите - музея и планетариум „Джордано Бруно“ отбелязаха по този начин Международния ден на археологията.

    Част от археологическите паметници в Хасковска област, за които се предполага, че са свързани със Слънцето, Луната  представи археологът Нели Кръстева. Споделено бе как е ставало наблюдението на различни небесни явления през древността.

    Директорът на НАОП „Джордано Бруно“ Димитър Кокотанеков представи любопитни истории за това как учените са доказали, че някои исторически обекти са построени заради конкретно небесно тяло или явление.

    Идеята на организаторите бе да се популяризират известни археологически и исторически обекти на територията на Хасковска област, които са пряко или косвено свързани с астрономията.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      гражданин
      0 0
      20:40, 18 фев 2017
      Трябва да се популяризират тези известни археологически и исторически обекти на територията на Хасковска област и България. Чужди граждани имат голям интерес към тези обекти.
      Браво Нели, радвам се за вас.
    Последни новини