От х:

Днес в x:

Това трябва да се види! Странично паркиране със сферични гуми Goodyear (видео)

Преди време Goodyear представи една много интересна визия за бъдещето на автомобилните гуми и тя изглежда коренно различно от всичко, с което сме свикнали - това е сфера.

Концепцията се нарича Eagle-360. Това е 3D принтирана гума, предназначена за бъдещите самоуправляващи се свързани коли.

Много още технология е вкарана в Eagle-360, като например магнитна левитация, биомимикрия, свързаност и няколко други, които подобряват стабилността и сцеплението с настилката. При това спирането, завиването и други маневри стават съвсем по немислим начин, защото няма фиксирана ос, около която да става въртенето. Е, знаете, че човешката история доста често се свързава с използването на колелото. Нашата цивилизация е напреднала изцяло с откриването на колелото. Обаче изглежда следващата ера е на кълбото. И вие ще поискате вече да е настъпила, като видите паркирането във видеото.

Според проучване от Navigant Research, 85 милиона самуправляващи се свързани превозни средства се очаква да бъдат продадени годишно в света до 2035 г., примерно. Според друго изследване потребителите са най-притеснени за безопасността на технологиите в автономните автомобили.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини