От х:

Днес в x:

Награди от конкурса “Чудото любов“ тръгнаха от Хасково към цяла България

    Младежкият център и Регионалната здравна инспекция в Хасково раздадоха наградите в конкурса „Чудото любов“ за ученически есета, фотоси и стихотворения на любовна тематика. Повече от 30 есеистични творби, над 40 снимки и още толкова стихотворения са пристигнали в Хасково от цялата страна.

    Наградите бяха раздадени по времето на музикално-поетичен спектакъл с участието на групи от Младежкия център. Журито в състав: председател директорът на Езиковата гимназия Деян Янев, който е и литератор, поетесата-математичка Ели Видева и ръководителя на Фотографската школа към Младежкия Славян Костов пресяха изпратените произведения и определиха по три награди във всяка от категориите.

    За раздаването на призовете за есетата на председателя на журито Янев помогна д-р Иван Александров от РЗИ. Първа награда за есе получи Благовеста Галчева от ПМГ “Ив. Вазов“ в Димитровград. Заради многото добри текстове журито присъди и три поощрителни награди в тази категория

    В категорията за стихотворение Ели Видева обяви тримата призьори, сред които обаче нито един от Хасковска област. Първата награда замина при 14-годишната Николета Колева от търговишкото село Стража. За сметка на това обаче двете първи награди за снимките на любовна тематика, изпратени за конкурса остават в Хасково. Втората награда е за 17-годишната Милена Янкова от ПГДС“ Цар Асен II”, а първото място спечели Габрела Нанева от Езиковата гимназия в Хасково. Тя открива утре вечер в галерия „ Форум„ и първата си самостоятелна изложба.

    Още много награди от Хасково тръгнаха към участниците в конкурса в различни краища на  България.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини