От х:

Днес в x:

Бадема тъне в боклук, търсят кой изхвърля строителни отпадъци

Изображение 1 от 5

    Пореден сигнал за изхвърлени отпадъци на улицата край полупразните контейнери между 1-ви и 4-ти блок в квартал „Бадема“ подаде хасковлията Панчо Георгиев. По думите боклукът бил на земята от около два месеца, но въпреки това сам призна, че не е сигнализирал нито в община Хасково, нито в сметопочистващата фирма „Грийн партнър“. Качил снимки във Фейсбук и бе възмутен, че никой не взема мерки.

    В пространството между двата блока има няколко контейнера – три за разделно събиране, два за битови отпадъци и два за пепел. Въпреки наличието на множеството съдове за смет, те бяха оградени от боклук – има както строителни отпадъци, парчета от плочки, част от мивка, така и битови – хартиени и найлонови опаковки. Управителят на сметопочистващата фирма Георги Щерев заяви, че имали сигнал за случая още от миналата седмица. Според него боклукът е изхвърлен от някой от собствениците на апартаменти, който си е направил ремонт на жилището и е стоварил отпадъците край контейнерите. „Уведомили сме служба КОРЗ към община Хасково, за да установят нарушителя, който според Наредба за опазване на обществения ред трябва да бъде санкциониран. В съдовете за битови отпадъци не бива да се изхвърлят строителни“, обясни Щерев. Той заяви още, че боклукът не е вдигнат веднага след подаване на сигнала, за да се установи извършителят. „До края на деня теренът ще бъде почистен“, обеща управителят на фирмата.

    При проблем със сметопочистването хасковлии могат да подават сигнали на тел. 0894 475 367, които ще бъдат приемани денонощно, увери Георги Щерев. Сигнали могат да се подават и в община Хасково.

    Анета Кутелова  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ва
      Васил Иванов
      14 -3
      17:02, 14 фев 2017
      абе хасково нет днес сте като 112 . само по сигнали пишете.
    • 2
      Гр
      Гражданин
      8 -1
      17:31, 14 фев 2017
      Крайно време е служба КОРЗ да започне да глобява граждани, които изхвърлят боклуците си извън кошчетата за отпадъци, както и тези, които и изхвърлят боклуците си през прозорците на апартаментите.
    • 3
      Ка
      Каменов
      9 -5
      18:12, 14 фев 2017
      Къде е кмета?
    • 4
      Но
      Ноцев
      9 -4
      18:57, 14 фев 2017
      Гледа баскет, цъка шах - ей т'ва е работа ся...
    • 5
      Не
      Незапознат
      4 -4
      20:29, 14 фев 2017
      За да глобят когото и да е било трябва в момента да го хванат когато изхвърля строителните отпадъци.Вмомента!Може би ако има снимка.Но това може да се оспорва в съда.
      Да се посочи или назове кой е нищо не може да му се направи.Даже и всички да виждат че тече ремонт.Този вид боклук се изхвърля обикновено събота или неделя когато онези с колите на които пише''Обществен контрол''не са на работа.Или пък са в обедна или друг вид почивка.Но определено на този простак трябва повече от глоба да се постави.Не заради това че се е възползвал от правото си да изхвърля боклук.А за начина по който го е направил.Това се прави интелигентно и културно като се слага в подходящи за целта чувалчета които се нареждат около контейнера.Разбира се ако е изключително много като количество няма да е най подходящият начин.Знам че е забранено.Казват че не е и редно. Но редно ли е да плащаме висок данък смет,да сме зарити в отпадъци в прекият и преносен смисъл и когато решим да се освободим от него да искат пак да плащаме?
      Така че този който е ''изсрал''това л**** следващият път нека извърши работата си като хората.Да се и обади накрая на предоставеният телефон в статията и каже еди къде си какво има. Тогава и вероятността да има някакъв си Панчо който се прави на засегнат и вживява като папарак ще е много малка.
    • 6
      Па
      Панчо Георгиев
      6 -3
      20:52, 14 фев 2017
      Да засегнат съм.Защото си плащам такса смет.А папарак сте Вие НЕЗАПОЗНАТ.Много хубаво име!
    • 7
      Те
      Теодор
      3 -2
      22:59, 14 фев 2017
      А заглавието е изключиетлно подвеждащо- не целия " Бадема" говорим за мястото около два контейнера, където някой простак е изхвърлил строителни отпадъци. Ако някой го е видял ще е добре да съобщи , нека събудим гражданската си съветст. нали не може да има полицейски патрули навсякъде , ако сме видели че Пешо или Иван или Драган хвърля строителни отпадъци там където не трабва е хубаво да си кажем .Не после да ореваваме че било мръсно
    • 8
      Ем
      емо
      1 0
      02:02, 15 фев 2017
      Ей тва е да си българин!!!
    Последни новини