От х:

Днес в x:

Григор: Един от най-тежките ми мачове, но и един от най-приятните

Победата е за цялата публика. Днешният мач беше един от най-тежките, които съм имал от много време насам, но и един от най-приятните. Така Григор Димитров резюмира двучасовия си двубой срещу поляка Йежи Янович, когото победи в три сета.

Григор призна, че причината за пробива, осигурил на съперника му спечелването на първия сет, е станал заради лошата му игра. Направих много лош гейм, призна Григор.

25-годишният хасковлия похвали съперника си с думите, че той е играч от световна класа, който през целия мач е играл добре и е знал какво да направи "в някои от тънките моменти". Сервисите му не падаха под 220, имаше голям процент вкаран първи сервис, добави Григор.

Може ли да се направи сравнение между публиката в България и публиката в Швейцария, където Григор е играл срещу Федерер, попита журналисти отговорът бе: "Децибелите тук бяха повече със сигурност".

"Няма как да обясня чувството като играч, когато влезеш в такава атмосфера. По едно време тръпки ме побиваха, когато публиката крещеше", каза Димитров.

Все пак българинът заяви, че и тенисистите трябва да са свикнали с пристрастията на публиката и че, в крайна сметка, "всичко е в играта".

Той очаква тежък мач утре срещу Троицки и каза, че тактиката му ще бъде различна - цялата тактика трябва да се промени, той е съвсем различен играч, каза Григор. Искам да съм ефективен и да играя агресивно, посочи той.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини