От х:

Днес в x:

Павел Нохчев побеждава егото си в новия клип на песента „Шанс“ (видео)

    Топ танцьорът на „Тангара“ и възпитаник на Математическата гимназия в Хасково Павел Нохчев извади първия си клип под новото си артистично име Jack of Spades /вале пика/.

    Автор на текста, музиката и аранжимента на клипираната песен „Chance“ /Шанс/ е Петър Вълканов. Режисьор на видеото е Николай Скерлев. Павел Нохчев прави отдавна кавъри на популярни изпълнители като Енрике Иглесиес и дори има няколко клипа, но последното парче, което записа е първото специално направено за него.

    “Шанс“ излиза само месец преди 20-ия рожден ден на изпълнителя и затова той възприема клипа като най-хубавия подарък за първия си юбилей.

    Освен като автор на песента на Павел, Петър Вълканов е и негов музикален педагог от известно време, и наставник в изграждането на кариерата му като изпълнител.

    Идеята за новия артистичен псевдоним на Павел е на Вълканов. „Да изградя серия от изпълнители с общ свързващ елемент е отдавнашна моя идея. Затова и предложих Jack of Spades на Павел. Той е много амбициозен млад човек, които се гледа напред в бъдещето и наистина обича, това, което прави. И тъй като неговото собствено име, особено фамилното му - Нохчев, е трудно произносимо на английски, решихме, че трябва да помислим за някакво друго име, по-артистично, което да му пасва и хората да го запомнят с него. Така Павел Нохчев се превърна в Jack of Spades “, казва Петър Вълканов за промяната.

    Работата по проекта “Шанс“ -от идеята до последния кадър в клипа е продължала четири месеца. Част от снимките са правени в Младежкия център в Хасково, а прекрасните зимни кадри са заснети в парк “Кенана“.

    В клипа участват балерините от „Тангра“ Петра Недялкова, Кристина Динева и Румяна Горгиева, за които Павел казва, че са му като сестри. Вероятно и затова спойката между образите, които изграждат в клипа е толкова естествена и силна. Освен тях тримата обаче четвъртият герой във видеото е кукла, която е направена специално за снимките от скулптура Господин Тeнев - Гуспата и разиграна в клипа от актьора Янко Митев.

    Перфектната визия в клипа Павел дължи на гримьорката Семиха Есат-Есми и на коафьора Елена Ангелова, която му е направила прическата, с която е в клипа специално за снимките. „Често сменям визиите си, може би покрай танците нямам никакъв проблем да се променям, да влизам в различни образи, затова и лесно се навивам да се преобразявам, дори ми харесва“, споделя Павел. Изпълнителят не забравя да отбележи и специалното участие на Десислава Стамболова, която пее беквокалите в песента “Шанс“. "Радвам се, че с Деси бяхме партньори в танците и сега продължаваме да си партнираме на друго ниво“, сподели Павел.

    Посланието на песента е, че винаги имаме шанс и той зависи от нас. В някои от кадрите Павел е сниман в клетка, като символ на ограничението. "Но най-страшното ограничение е всъщност това, което си налагаме самите ние, като поставяме егото си на върха. Винаги имаме шанс обаче да сбъднем мечтите си, ако стъпим върху егото си, ако се доверим на детето, което живее във всеки от нас, то може да ни изведе до щастието, не с наивността си, а с искреността си“, казва авторът на текста и музиката Петър Вълканов.

    „В песента казвам, че всичко, което искаме да постигнем е в наши ръце и в главите ни, и този, който може да ни попречи да се развиваме, сме самите ние. Посланията ни са много чисти и затова се надявам хората да оценят и харесат този проект“,  надява се  Павел Нохчев.

    А след емоциите около записите и снимките, той се връща към подготовката си за предстоящото кандидатстване. Ще се пробва и в танците и в пеенето в университети в България, Германия и Франция.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ст
      Странен
      1 -1
      11:32, 12 фев 2017
      Некултурното педалче, което скачаше на охраната в Младежкия.... Изгониха човека, че не издържа и го шляпна, щото му липсват първите седем
    Последни новини