От х:

Днес в x:

Спряха тролеите и отцепиха „Раковски“ да почистят снежните бомби от „Рилски“

Изображение 1 от 5

    Спряха тролеите и отцепиха едното платно за движение по булевард „Расковски“ в посока центъра на Хасково, за да може пожарникарите да почистят снега от покрива на основно училище „Свети Иван Рилски“. Сигнал за падащи снежни бомби е подаден днес след обед на спешния телефон 112, след което беше пратен аварийно-спасителен екип от огнеборческата служба. След оглед на терена и преценка на ситуацията пожарникарите позиционираха специализиран автомобил и разтегнаха автомеханична стълба към покрива на сградата. С нея се качи и огнеборец, който с греблои  лопата разчисти снега от покрива.

    Докато трае акцията пожарникарите отцепиха не само едната страна на булевард „Раковски“, но и тротоара край школото, спряха и тока на тролеите в района на „Иван Рилски“. Промяната в организацията на движението и в обществения транспорт ще е само докато почистим снега, обясниха пожарникарите. От службата заявиха още, че това е първият за деня сигнал за почистване на лавина от покрив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Сл
      Случаен
      13 -9
      16:39, 7 фев 2017
      Комисия от общината ръководеше премахването на снега и висулките от покрива на училище'Иван Рилски',а гражданите минаваха по тротоара и руптаеха,че им пречат,Е кажете какъв народ сме!
      • Хо
        холокост
        15 -11
        17:19, 7 фев 2017
        Да бяха евакуирали целия град, да забранят на хората да излизат, да им забранят да работят, да им забранят да учат, да им забранят да се хранят и дишат, да станем диктатура от най-черния вид. Няма хора - няма проблем. Белким тогава общината се справи с това "чудо" наречено зима. Аман от некадърници.
    • 2
      Ни
      Николина
      21 -12
      17:06, 7 фев 2017
      Вечно недоволен мрънкащ народ сме Хасковлии. Яд ме е да се гладаме. Как едно хубаво нещо не оценихме??? Точно така беше хората чистеха снега от покрива,трябва да го изчисти училището но с това са се заели от общината защото е ясно училищата с какви пари разполагат и минават хора и недоволстват , че не ги пускат да минат от там. ако на някой от тях му се стовари парче лед и сняг ??? А ? Кой ли ще обвини? Ще кажа ОБЩИНАТА и лично кмета. Просто се чувствам омърсена от цялата тая жлъч, срам ме е че се нагнетява едно напрежение което никой не е заслужил.
      Зима е има и такива моменти, имало лед имало сняг ама еди кое сокаче не било изчистено , ама имало лед на де да знам кой тротоар, ама де да знам на коя стеха имало висулки ...При 40 дни минусови температури над 60 сантиметра сняг-не знам какво очаквате? Аз искам до входа на коперацията и пред гаража дори да ми е сухо-ще е ама ако си изчистим съседите ,но не го правим.... Като начало е добре да се огледаме къде живеем, в България в един провинциален град .С не чак толкова голям бюджет... Хайде стига да капризничим. Нека всеки се оглед около себе си какво е направил той пък после да търси от другите
      • Ни
        Николай
        18 -10
        18:01, 7 фев 2017
        Николино, няма какво да се оглеждам около мен. Плащам данъци на общината не на комшиите. Пък за твое сведение всичко съм излизал пред дома си, даже и тротоара който е общинска собственост. Така че не ми философствай на тема солидарност. Общината заряза хората. Общината не се справи със снега. Общината няма организационна и управленска мощ. Това е истината. Много ти здраве за късогледството.
    • 3
      13
      131313
      17 -10
      17:42, 7 фев 2017
      Николина ти добре ли си имало заледено някое сокаче и някой друг тротоар я си извади главата от задника и виж че целия град е в лед и само тук таме е по изчистено а що се отнася до училищата те получават субсидия в размер на 1600 лева на ученик на учебна година аман от лизачи като теб
      • Не
        Незапознат
        6 0
        20:20, 7 фев 2017
        Не е точно 1600 лв.на ученик.Държавата определя единен разходен стандарт
        за финансиране на училищата.Това е съвкупност от пера и фактори.Както технически така и човешки.Дали е на държавно или общинско финансиране.
        Дали е ОУ,СУ или профилирана гимназия.За учениците пък които са със СОП
        сумата се изчислява по''друг''начин.Така че за всяко дете в различните училища ще се окаже различна.Говоря за средната.Обърнете внимание че когато се назовава се казва''около''.Но колкото и да е никое няма да поръча
        такава техника за да събори снега от покрива.Най-много да се махнат достъпните висулки и да се загради около падащите участъци.А това че за ''Рилски''се е намесила пожарната първата причина е че е на стратегическо място откъдето преминават много хора.За втората всеки би се досетил сам.
    • 4
      Яя
      яяя
      0 -4
      18:50, 7 фев 2017
      " отцепиха " муааа. Не е ли по добре - сцепиха. К... Виж коментара
    • 5
      Ра
      Радка
      7 -2
      21:00, 7 фев 2017
      До автора на статията:
      Тази сграда е на ПГЛП "Райна Княгиня" гр.Хасково. Може да не се провеждат учебни занятия в нея, но е дадена за ползване на Професионалната гимназия по лека промишленост. Явно директор Роска Иванова си е пуснала връзките, за да почистят покрива. Дано Пожарната почисти всички покриви, които са на стратегически места!
    Последни новини