От х:

Днес в x:

Незрящ младеж търси работа чрез Фейсбук

21-годишният Виктор Асенов е третокурсник в СУ "Св. Климент Охридски". Незрящият младеж иска да работи, затова пусна пост във Фейсбук, който стигна до хиляди.

Виктор избира да сподели информация за себе си в социалната мрежа, като описва способностите си и това, което би искал да работи. Прави експеримента, за да провери дали незрящите хора могат да си търсят работа, също толкова успешно, като всички останали и до колко хора може да стигне, предаде БНТ. 

"Искам да работя, защото искам да допринасям повече за това общество, искам да допринасям за себе си, за моето развитие, за развитието на мен и на приятелката ми, да сме заедно, да имаме възможност да се развиваме занапред. Искам да мога да съм конкурентоспособен на пазара", казва третокурсникът. 

Само за няколко дни обявата му в социалните мрежи достига хиляди хора. В нея Виктор предупреждава, че е незрящ.

"Бях толкова приятно изненадан, защото хората започнаха веднага да пишат. Имаше хора, които искаха веднага да се чуем по телефона да обсъдим някои неща", допълва незрящият младеж. 

21-годишният Виктор иска да е полезен на децата, готов е да работи освен в социалната сфера и в IT-сектора. 

"Комуникативен съм, довеждам нещата до края, не се отказвам от поставените ми задачи. Мога да работя доста добре с компютър, като започнем с всичките версии на Windows, които съм видял, до последната версия 10... Офис пакетът ми е познат, мога да използвам програми, които са за оптично разпознаване на символи, когато една книга се сканира и се премине през тази програма трябва да се обработи, да се коригира и така нататък", обяснява студентът.

След обявата във Фейсбук той вече има насрочени интервюта с работодатели. Очаква да открие мечтаната работа, която да го направи полезен за обществото.

Миналото лято Виктор и 18-годишната му приятелка Калина, която също е незряща, скочиха от 3200 метра височина с парашут, покориха най-трудния участък в Пирин - Кончето, и изкачиха Черни връх заедно със своите кучета водачи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини