От х:

Днес в x:

Юстина Ковалчик с победа номер 50 за Световната купа

Двукратната олимпийска и двукратна световна шампионка Юстина Ковалчик постигна победа номер 50 в кариерата си в Световната купа, след като спечели пробния старт в скиатлона на 15 километра при дамите в южнокорейския зимен център Пьончан, който ще приеме олимпийските игри след година.

33-годишната полякиня беше без конкуренция както в класическия, така и в свободния стил и даде време 43:54.7 минути, като изпревари с 56 секунди останала втора Елизабет Стивън (САЩ).

На трето място завърши японката Масако Ишида, която изостана на 1:14.8 от победителката. За Стивън и за Ишида това е най-доброто класиране в кариерите им, като трябва да се отбележи, че почти всички от най-добрите състезателки пропуснаха стартовете в Корея.

В класирането за Световната купа водачка е норвежката Хайди Венг с 1531 точки, следвана от финландката Криста Пармакоски с 1215 и Ингвилд Флугстад Йостберг от Норвегия с 1199.

В подреждането за Малката световна купа в дистанцовите дисциплини на първо място е Венг със 718 точки, следвана от Йостберг с 631 и Пармакоски с 590. С победата си Ковалчик се изкачи на 18-о място в подреждането със 187 точки.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини