От х:

Днес в x:

Шефът на Uber отказа да съветва Тръмп

Главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик напусна екипа от икономически съветници на американския президент Доналд Тръмп след остри критики, предава Би Би Си. 

Бизнесменът бе един от представителите на големи компании, които се срещат с Тръмп, но участието му в съвета е било възприето като подкрепа за републиканеца, обяснява самият Каланик. 

Според директора на включването му в групата не трябвало да се гледа като на подкрепа за президента, но е възприето точно така. 

Uber е силно засегната от указа на Тръмп, с който се спря издаването на визи на граждани от седем страни с предимно мюсюлманско население. Компанията е отделила 3 млн. долара за справяне с правния аспект на ограниченията. Каланик обясни, че вече е разговарял с президента по повод указа и проблемите, които създава той.  

Сред съветниците на Тръмп е и главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск, който също заяви, че участието му в съветническата група не е равносилно на съгласие с президента. 

"Аз и други ще изразим нашите възражения към скорошния указ за имиграцията и ще дадем предложения за промени в политиката", уточни Мъск, който ще присъства на среща в петък. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини