От х:

Днес в x:

Каква ще бъде годината на петела според китайския хороскоп на 2017

    Астрологът Милена Вълканова разкрива тайните на Огнения петел за 2017

    На 28 януари 2017 се сбогуваме с годината на Маймуната и навлизаме в годината на Петела.

    Петелът символизира Слънцето, зората, новото начало и разбуждането, затова 2017-а ще бъде година на успехите и триумфа, но с цената на много търпение и работа, без екстравагантни рискове и очакване да ни падне отгоре.

    2017-а година е подчинена на елемента огън в неговата ин форма, която носи топлина, вътрешна визия, сладостта на интимните взаимоотношения. Забравени чувства се надигат и ни оставят объркани и дезориентирани.

    Годината на Петела е време на честност и справедливост, но също и на мегаломания. Приоритетни са сфери като публична администрация, бизнес управление, работата на полицията и армията.

    Не се препоръчват необмислените и стихийни втурвания в големи инвестиционни проекти, нито трябва да се очаква бърза възвращаемост от инвестициите.

    Най-подходящо е да се започват нови начинания през есента или през последните две седмици на всеки месец, тъй като те се управляват от елемента Земя, а това балансира и стабилизира енергията на Огнения Петел.

    Вроденото качество на Петела е метал – елемент, който отслабва огъня. Затова и 2017 се очертава да бъде конфликтна.

    Личен живот

    Ако не сте обвързани, 2017-а е перфектна за началото на нови връзки. Но същевременно тази година ще има и своята сенчеста страна, защото немалко връзки ще бъдат прекратени поради причини, независещи от волята на участниците, например преместване на партньора в друга държава или дори друг континент.

    Хармонията в немалко семейства ще бъде застрашена от надигаща се вълна на неизразени чувства – кои ще устоят зависи от зрелостта на замесените. Избягвайте любовните триъгълници – тази фигура е неустойчива в годината на Огнения Петел.

    Въпреки всички напрежения, конфликтност и разклатен баланс през 2017, тази година парадоксално е твърде благоприятна за брак. Не забравяйте, че червеното – цветът на огъня – е традиционен за сватбените одежди в китайската култура.

    Ако очаквате дете през 2017 година, бъдете подготвени да посрещнете горда и екстравагантна личност с много енергия, за която трябва да се намерят подходящите канали за реализация.

    Детето Петел

    Децата, родени в годината на Петела, са независими, артистични и самоуверени. Те обичат да получават аплодисменти и да бъдат на сцена. Изключително откровени, ще ви поставят на място, разсичайки с рентгенов поглед и безкомпромисна дума вашите дела и грешки. Чувството им за справедливост трябва да се насърчава. Те не са конформисти. Но в никакъв случай не подхранвайте склонността им към арогантност и възгордяване. Научете ги да понасят градивна критика – нещо, което им е изключително трудно.

    Голяма лъжица детето Петел ще се окаже за устата на родителите, родени в годината на Плъха, Заека и Петела. Добра съвместимост то има с родители Вол, Змия, Тигър и Коза.

    Работа

    Годината на Петела нерядко е белязана от главоломен успех, но само за онези, които не очакват бързи резултати, а дълго, търпеливо и устойчиво, а нерядко и самотно, са полагали усилия в своите бизнес проекти и работни цели.

    Мнозина ще пожелаят да сменят дейността или работното място, тръгвайки по нов професионален път. Но тези намерения не биха се осъществили за всички, а само за онези, които притежават умението на дълбокия размисъл, креативността и самодисциплината, необходими за скок в неизвестното и не по-малко за поемане на пресметнат риск.

    Годината ще бъде успешна за бизнесмени, спортисти и военни, за хората на изкуството, които са посветили много време и енергия, за да се развиват и усъвършенстват, както и такива, които черпят от огнената енергия – скулптори, художници, писатели, актьори.

    Глобалната сцена

    Комбинацията между метал и огън ще нажежава атмосферата и ще бъде източник на напрежение на политическата и икономическата сцена. Миграционните процеси едва ли ще постигнат стабилно равнище през идната година, а климатичните промени ще стават все по-тревожни.

    Огнено-металното качество на 2017 резонира безпогрешно с опозицията между Юпитер и Уран в момента, която ще се поддържа почти през цялата идна година и предвещава ярки революционни, но същевременно и противоречиви, развития във високите технологии, в средствата за транспорт и комуникация и в междузвездните пътувания. Вероятно ще се родят нови изобретения и ще се случи пробив в използването на слънчевата енергия като алтернативен източник.

    За съжаление годината на Петела е уязвима към всякакви прояви и събития, резултат от фанатизъм, ригидност, егоцентризъм и агресия.

     „Противоотрова“

    За да съумеем да уравновесим енергийния поток и да бъдем по-балансирани и омиротворени, би било добре да предпочитаме в дома и офиса интериорни решения, декорации и предмети в земни цветове като теракота, охра, жълто, кафяво, сиена. За своите метални бижута давайте превес на златото.

    Избягвайте червения цвят в облеклото, бижутата и скъпоценните камъни като червен топаз, червен рубин, родохрозит, за да не възбуждате прекалено огнения елемент, който и без това е изобилен през 2017. Предпочитайте меки, пастелни и земни тонове.

    Добродетелите, които ще ви помагат през 2017-а и ще противодействат на хаоса, са упорство, прозрачност, справедливост, неподкупност и честност.

    Тъй като ин качеството на годината е женско, то се родее с възприемчивост, пасивност, приемане, мекота, сън, тишина, покой.

    Затова 2017 г. е подходяща за здравословни практики, медитации, почивка, пребиваване сред природата. Активността на огнената енергия може да бъде удовлетворена чрез вътрешна работа и творчески процес.

    Автор:Милена Вълканова

    Източник: edna.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини