От х:

Днес в x:

Режат незаконните чешми в „Република“, текат денонощно

Изображение 1 от 6

    Акция по рязане на незаконните прикачвания към мрежата на ВиК в хасковския квартал „Република“ започнаха днес от отдел „Контролен блок“ към водното дружество. До момента е прекъснато водоподаването към четири къщи в района зад блок 42 в квартал „Орфей“, каза шефката на звеното Мария Петрова. Спирането на незаконните абонати и такива, които не си плащат водата, ще продължи и в следващите дни. Голяма част от потребителите в този район не само че ползват нелегално вода, но и постройките са незаконни – нямат никакви документи за строеж и собственост. Заради ниските температури много от живеещите в "Република" роми оставят водата да тече непрекъснато, за да не замръзнат чешмите, заради което налягането намалява.

    Това с особена сила важи за незаконните чешми в квартала, които шуртят с пълна сила, тъй като водата така или иначе не се плаща. В този район има и няколко нелегални частни басейни. Това пък сваля налягането във водопровода, а резервоарите на водното дружество по-бавно се пълнят. Според шефа на район „Хасково“ във ВиК инж. Иванко Милушев обаче резервоарите са пълни до нормално за зимния период ниво.

    Макар да звучи парадоксално, потреблението на вода през зимата е по-голямо, отколкото в жегите през лятото, призна миналата седмица управителят на ВиК инж. Тодор Марков, по време на проблема с прекъсването на тока и безводието в много хасковски квартали. Част от причините за това са и течащите денонощно дворни чешми.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Хм
      Хм ....
      45 -1
      13:53, 1 фев 2017
      ела те на Кенана да видите за какво става въпрос.Ще има да режете с месеци.
    • 2
      Зр
      Зрителя
      48 -5
      14:02, 1 фев 2017
      Най после смислена новина от ВиК дано Марков най-накраяда е разбрал че хем трябва да ги постегне хем да поизмаха малко началници че да тръгне работата. Успех!!!
      • За
        Запознат
        29 -7
        16:51, 1 фев 2017
        Не се заблуждавай от две хиляди незаконни чешми били спрели 4 не е ли малко смешно.А и всеки в ВиК знае че най късно до 24 часа след изкопаването те отново се включват .Всичкото е да се тушира напрежението и да се замажат очите на хората след ризила този месец.А и идват избори трябва се покажи че работят и да съберат парички за София и мавърчето.
    • 3
      Ре
      Републиканец
      26 -4
      14:17, 1 фев 2017
      На Кенана няма законна водопроводна мрежа. Аха, има, има... Един себелюбив бивш управител на ВиК от съседно градче на югоизток, в екип с всеяден областен управител на БСП, прекарваха уж законен водопровод. После се чу, че се е намесил Узунджовеца и оспорил законността и нещата приключили - демек им заседнала далаверката, в т.ч. и подмяната на водомерите по частен път. Част от абонатите са платили по над 1000 лева. Дали това обаче прави водопровода законен?
      • Зр
        Зрителя
        8 -16
        15:43, 1 фев 2017
        Не може ВиК да е имало такъв управител в грешка си... Виж коментара
      • По
        Познах
        12 -6
        17:37, 1 фев 2017
        Бързеееееееев!
    • 4
      11
      111
      14 -3
      19:16, 1 фев 2017
      нямали да има солени глоби както изчисляват според дебита на час и то с години назад ,,айде да ви видим сега какъвто е закона за наказанието при кражба на вода ,
    • 5
      Ли
      Лили Павлова
      8 -6
      08:16, 2 фев 2017
      Марков, наблюдах те, нищо не правиш за да се развива ВИК към подобрение откъм нови водоизточници, нова техника, никакви проекти, никакви пари от София! Седиш си в кабинетчето, клюки, дрямка и джит-джит с джипчето!
      • Зр
        Зрителя
        3 -3
        11:16, 2 фев 2017
        Хахахха голям разбирач си ама.......няма да ви огрее само погледни какво се пише са оня глобалния дето наистина се занимаваше само с клюки и интриги и се чудеше на кой мръсно да направи.
    Последни новини