От х:

Днес в x:

Полицията засече 127 нарушения по хасковските пътища за седмица

127 са общо нарушенията засечени по пътищата на Хасковски регион за седмица в акции на полицията между 23 и 29 януари, които отразяват първите впечатления след влизането в действие на новите по-сериозни мерки за движение. В страната нарушенията са общо 10 543. На фона на числата от другите региони с ранга на Хасково обаче, като Благоевград, където нарушенията са 615 или Сливен-с 444, местните шофьори са направо изрядни.

Според данните, предоставени от Главна дирекция „Национална полиция“ в страната издадени са 5170 фиша и са съставени общо 3849 акта.

В Хасково фишовете са 56, а актовете 46.

Броят спипаните зад волана, без да са защитили право да шофират са 316, като 13 от тях са в Хасково.

202 души са управлявали превозно средство след употреба на алкохол, от тях 92 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Според данните пияните шофьори, засечени в Хасковско са шестима, при двама от тях дрегерът е подминал скалата с 1,2.

В отчетеното шестдневие на отсъства и тежката статистика на станалите катастрофи. Произшествията по пътищата в страната са 71, при които са загинали 5 души, 80 са пострадали. За радост тези графи за Хасковска област са попълнени с нули. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини