От х:

Днес в x:

30 г. затвор за син, убил майка си с 18 удара с нож

Шуменският окръжен съд осъди на 30 г. затвор 25-годишния Радослав Златев, който на 2 декември 2015 г. уби майка си. 50-годишната жена бе намушкана 18 пъти с нож

Жестокото убийство бе извършено след скандал между майката Елена и сина в семейния апартамент на ул. "Света гора" в Шумен. Ядосан, младият мъж взел нож и подгонил майка си. Жената се опитала да се защити, след което побягнала навън. 25-годишният Радослав обаче я догонил пред входа и я убил. След това се опитал да се укрие, но бе задържан.

В съдебната зала стана ясно, че по тялото на майката са преброени 18 прободни и една прорезна рани, прерязани са гръклянът й и шиен прешлен.

Подсъдимият се призна за виновен, поради което делото се гледа по съкратената процедура, съобщи местният сайт "Шум.бг".

Пред магистратите Радослав заяви, че съжалява и ще съжалява всеки ден до края на живота си. „На никой не пожелавам моята съдба“, каза още младият мъж. 

Служебният адвокат на Радослав - Николай Николов, посочи, че подзащитният му е млад човек, който никога не е бил престъпник и по-малка присъда би повлияла превъзпитаващо. Той поиска наказание с размер около средния, което да бъде редуцирано с 1/3 заради признаването на вината от страна на Радослав. 

Това обаче не трогна съдиите, които наложиха на майцеубиеца 30-годишно ефективно наказание

Доволен съм от присъдата, считам, че това наказание е справедливо“, каза пред журналисти прокурорът по делото Димитър Арнаудов. Той обясни, че по делото не са открити никакви доказателства, че Златев е бил под въздействие на наркотични или други упойващи вещества, когато е заклал майка си. Също така петорната съдебно-медицинска експертиза доказала, че той е вменяем и е съзнавал действията си.

Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини