От х:

Днес в x:

Бившият шеф на Следствието в Хасково с награда за професионализъм

Бившият шеф на Следствения отдел в Окръжната прокуратура-Хасково Кръстьо Кръстев получи най-високото отличие – личен почетен знак първа степен – златен. Наградата му връчиха членове на Висшия съдебен съвет Румен Георгиев и Румен Боев на тържествена церемония в Окръжна прокуратура-Хасково, съобщиха от държавното обвинение.

С решение от 14 декември 2016 г. ВСС е поощрил Кръстьо Кръстев с отличието за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Предложението за наградата е направено от Иван Стоянов, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък е наградил Кръстьо Кръстев с още едно отличие - „Почетен знак на Прокуратурата на Република България“ и грамота. Отличието му е било връчено от окръжния прокурор Иван Стоянов. Заповедта на главния прокурор за награждаването е издадена на 14 декември 2016 г. Наградите са били връчени в края на миналата седмица в присъствието на прокурорите и следователите от Окръжна прокуратура-Хасково.

Кръстьо Кръстев е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1978 г. Една година е работил като юрисконсулт, а след това пет години като прокурор в Районна прокуратура-Хасково. От месец ноември 1986 г. до момента е работил като следовател в следствената служба в Хасково, като от 1998 г. до 2 януари 2017 г. е бил неин ръководител.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аа
    АА
    4 0
    17:48, 30 яну 2017
    Този не е ли пенсия.

Още новини

Последни новини