От х:

Днес в x:

Радан Кънев: Няма да коментирам килера на ГЕРБ

"Не очаквайте от мен да коментирам вчерашния конгрес или концерт на Реформаторския блок, няма да коментирам килера на ГЕРБ", заяви иронично в Бургас лидерът на ДСБ  Радан Кънев.

Той допълни, че няма да коментира и "бившите министри в  Борисов и Станишев, които се борят да запазят местата си".

Кънев е в Бургас ден след провеждането на общинска конференция на ДСБ, на която за лидер на местната структура бе избран Иво Баев, известен юрист и син на емблематичния бургаски художник Георги Баев.

Той пристигна, за да представи в Бургас проекта "Нова република".

Според Радан Кънев "Нова република" е единствената дясна алтернатива на ГЕРБ на предстоящите избори.

В крайна сметка всяка партия си взема решенията, коментира  лидерът на ДСБ изявлението на Христо Иванов, че "Да България" отива сама на избори. Ние бяхме длъжни да подадем ръка, защото смятаме че имаме важни общи цели, оттам нататък какъв е техният избор си е тяхна работа, допълни Кънев.

В отговор на въпрос в каква посока "Нова република" ще търси коалиционни партньори Кънев отговори:

"Никога не сме коментирали коалиционни формули. "Нова република" е преди всичко обединение на личности. И в момента аз мога смело да кажа, че на национално ниво ние сме обединили хората, които са доказали, че са били готови да работят, готови да правят компромиси, готови да бъдат полезни, включително готови да сътрудничат с ГЕРБ и след като установиха по един безспорен начин, че такова сътрудничество не е възможно, че ГЕРБ е съществена част от политическата мафия заедно с БСП и ДПС, се отдръпнаха и между властта и принципите избраха принципите. Много хора между властта и принципите, избраха властта и ние с тях нямаме нищо общо".

Според него кабинетът "Борисов 2" се е провалил, тъй като не е успял да  се справи с двете неща, с които трябва да се справи всяко правителство -  да осигури на гражданите богатство и сигурност.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини