От х:

Днес в x:

Майки танцуват с бебетата си в Младежкия център

Хасковлийки, които са в майчинство се радват на нова възможност за раздвижване и социални контакти при това заедно с бебетата си.

На всичкото отгоре става въпрос за приятна комбинация в това хем да си заедно с детето си, хем да поддържаш добър физически статус.

Вече няколко са дамите, които са се включили със своите деца в най-новия проект на Младежки център „Регетон бебе“. Той е своеобразно продължение на разнообразните танцови занимания във формацията „Регетон“, която води усмихната и много положителна инструкторка Веселина Калемджиева. В „Регетон бебе“ майките заедно с бебетата си, който могат да са от 6 месечна възраст до 3-годишна, танцуват заедно зумба, меренге, бачата.

„Идеята е майката заедно с бебето заедно да развиват усета си за ритъм и своята подвижност. Събиранията са прекрасна възможност за майките, които по принцип докато отглеждат бебетата си в първите месеци след раждането им, си остават у дома, за нови социални контакти. От друга страна-чрез танц и музика се работи по развитието на грубата моторика на бебето, по усета за движение. Това е възможност и за първи социални контакти и работа на детето в група, което е добра подготовка за тези, на които им предстои тръгване на ясла или пък на детска градина.“, обобщава замисъла шефът на Младежкия център Жанета Матанова.

А иначе иновативния за Хасково проект е много разпространен по света като форма на взаимодействие между майката и детето.

Събиранията на групата в „Регетон бебе“ са всеки петък от 17 часа в залата на партерния етаж на Младежкия център.

Отзивите на първите участници в него пък са повече от положителни. Майки танцували заедно с децата си, под напътствията на Веси Калемджиева споделят, че при раздялата си след танците, бебета им плакали, заради това, че са се усетили, че урокът е свършил.

Красимира Слава 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Та
    Татко
    6 -12
    20:16, 29 яну 2017
    Този Младежки център сигурно е с неограничени възм... Виж коментара
  • 2
    11
    1111
    1 -6
    15:50, 30 яну 2017
    Откъде ли го изкопираха.... Виж коментара
Последни новини