От х:

Днес в x:

Конкурс за мартенички "Да вплетем България в Европа" обявиха в Смолян

Регионален исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян и Областният информационен център организират конкурс за детска мартеница на тема „Да вплетем България в Европа“.

Участието е за ученици в три възрастови категории:
от I до IV клас;
от V – VI клас;
отVII – VIII клас

Желаещите да се включат в конкурса ще трябва творчески да пресъздадат своето виждане за българска мартеница и как тя се вписва в Европа. Надпреварата е в чест на 10 години от приемането на България за член на ЕС, което отбелязваме през 2017 г.

Участниците могат да изпращат своите мартеници в срок до 15 февруари 2017 г., на адрес: гр. Смолян, бул. България 12, Областен информационен център – Смолян. Могат да донесат мартеничките и на място в офиса на ОИЦ в Смолян.

Всички изработени от децата образци трябва да са придружени с информация за автора им: име и възраст, както и описание на идеята за мартеничката.След това те ще бъдат показани в специална изложба в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян, която ще се открие на 23 февруари 2017 г. от 14:30 часа, а победителите ще бъдат наградени. В същия ден ще се проведе и среща-дискусия за обичая за закичването на мартеници, както и за типични обичаи в други европейски страни. На 1 март изработените мартенички ще бъдат подарени на социални домове, представители на Европейската комисия и други институции.

Областен информационен център – Смолян е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.

За повече информация:

Анна Болярова-Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Областен информационен център – Смолян

4700 Смолян, бул. „България” 12

Тел.: 0301 8 88 05

e-mail: oic.smolyan@eufunds.bg

За повече информация:

Анна Болярова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Областен информационен център – Смолян

4700 Смолян, бул. „България” 12

Тел.: 0301 8 88 05

e-mail: oic.smolyan@eufunds.bg

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини