От х:

Днес в x:

Mazda готви CX-5 с трети ред седалки – 7 места!

Компанията Mazda е взела решение да тръгне по стъпките на своите конкуренти Volkswagen и Honda, които вече предлагат по-вместителни версии на своите кросоувъри. В резултат на това новото поколение на CX-5 ще получи трети ред седалки, които ще доведат до намаляване на обема на багажника, твърди изданието LiveDoor.

Новата модификация на Mazda CX-5 ще бъде показана пред публика още през тази година. Третият ред седалки в него ще бъде предназначен изключително за деца, като автомобилът първоначално ще бъде продаван само на пазара в Япония, където флагманът на марката CX-9 не се предлага.

През 2018 г. седеместният CX-5 ще се появи в САЩ и Европа.

Въпреки увеличената бройка на седалките, кросоувърът ще запази сегашното разстояние между двете оси, което е 2700 мм. Така Mazda ще последва примера на Honda, където новият CR-V също има вариант със 7 места, но при стандартни размери. Същото се отнася и за Land Rover Discovery Sport, докато във Volkswagen поеха по друг път и версията със 7 места – Allspace, е с удължено шаси.

Технически кросоувърът няма да се променя, като Mazda Cx-5 ще запази гамата двигатели Skyactiv,в която влизат атмосферни бензинови мотори с обем 2,0 и 2,5 литра, както и 2,2-литров тубодизел. Новото покоение на кросоувъра ще започне да се произвежда в завода в Хирошима, а продажбите в Япония стартират до края на февруари. След това ще стартира и производството в другите заводи на Mazda и съответно износа за останалите пазари.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини