От х:

Днес в x:

10 филма, които няма да повярвате, че са били номинирани за "Оскар"

    Когато си помислите за филмите, които най-вероятно биха попаднали в номинациите за наградите "Оскар", обикновено в ума ви изникват истории за екстремно оцеляване, завидни трансформации или лични трагедии.

    Но "Норбит" (Norbit) или "Тропическа буря" (Tropic Thunder)? Или дори лента за BDSM наклонностите на един милиардер? Броят на странните ленти, били на косъм от спечелването на най-желаната награда в киното, е доста голям, но ние ви представяме 10-тте най-бележити.

    1. Fifty Shades of Grey (50 нюанса сиво)

    Благодарение на нежното парче на The Weeknd – Earned It, еротичната лента си спечели номинация за Най-добра оригинална песен през 2016 г.

    2. Jackass Presents: Bad Grandpa (Jackass представя: Лошия дядо)

    Комедията се добра до номинация за Най-добър грим и прически през 2014 г. Въпреки нелепиците, на които станахме свидетели в продукцията, трябва да признаем, че Джони Ноксвил е неузнаваем.

    3. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (Карибски пирати: Проклятието на Черната перла)

    Пътешествията на капитан Джак Спароу и компания се бориха за наградата в цели пет категории.

    4. Death Becomes Her (Смъртта й прилича)

    Комедия с Мерил Стрийп и Голди Хоун, в която те стават безсмъртни, а през останалото време се борят с Брус Уилис? Все пак филмът взема "Оскар" за визуални ефекти през 1993 г.

    5. Splash (Плясък)

    Том Ханкс се влюбва в русалка (буквално!) в романтиката от 1984 г., която се записва в историята на "Оскарите" с една номинация за Най-добър сценарий.

    6. Beverly Hills Cop (Ченгето от Бевърли Хилс)

    Полицейска лента за ченге от Детройт, което преследва лошите в Бевърли Хилс. Страхотна е, но чак да е на толкова високо ниво? Явно да, защото е номинирана за Най-добър сценарий през 1985 г.

    7. Crocodile Dundee (Крокодилът Дънди)

    През 1987 г. филмът е номиниран за Най-добър оригинален сценарий.

    8. How the Grinch Stole Christmas (Как Гринч открадна Коледа)

    Детската класика е била номинирана за Най-добър костюм и Най-добър грим и прическа, с която награда се и окичи. Всъщност тя е доста заслужена, имайки предвид какво са сторили на Джим Кери.

    9. Junior (Джуниър)

    Гинеколог, който накрая се оказва бременен? А в ролята е Арнолд Шварценегер? Филмът е номиниран за Най-добра оригинална песен за Look What Love Has Done.

    10. Batman Forever (Батман завинаги)

    Вал Килмър е обявен за най-лошия образ на маскирания герой. Въпреки това фирмът е номиниран в три категории.

    Източник: avtora.com

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини