От х:

Днес в x:

МРРБ отпуска 164 бона за Общ устройствен план на Хасково

Община Хасково ще получи средства от държавата за изработването на Общ устройствен план, съобщи кметът Добри Беливанов. Парите са от министeрството на регионалното развитие. Според подписания договор с МРРБ то осигурява 50 % от сумата за изработването на плана или до 164 хиляди лева.

Средствата трябва да бъдат усвоени до края на бюджетната 2019 година.

Припомняме, че през ноември миналата година Общинският съвет в Хасково одобри заданието за изработване на Общ устройствен план. Той трябва да сложи край на хаотичното застрояване и да даде визия за развитие на града през следващите 20 години.

С подробности по темата може да се запознаете тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    След това винаги идва и резултатът. Това трябваше да се направи много отдавна, само че някои хора не го правеха нарочно.
    • См
      Сметката
      2 -3
      14:12, 24 яну 2017
      Верно ли общината трябва да върне над 1 милион за проекта за боклука в Гарваново. Ако е така нещо сметката не е в наша полза.
    • По
      полза няма
      14 -10
      14:47, 24 яну 2017
      Какъвто и план да направят от общината - се тая! Водачът им - кмета, не става, няма капацитет никакъв. Резултатите след повече от година управление са повече от видими - Хасково върви надолу и затъва. Няма ситуация с която да се е справил кмета. Ах, да - направи чешмички и маси за шах - велико постижени! А снега, леда, безводието, мръсните и тъмни улици, кучетата, липса на инвестиции, влошена инфраструктура........безброй забатачени проблеми. Няма спасение.
  • 2
    Мо
    Мозък
    16 -5
    12:26, 24 яну 2017
    Само, че този план НЯМА да спре хаотичното застрояване, защото е един "измислен" анализ на територията.
    ПОДРОБНИТЕ УСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ са тези които правят това - а за такива пари няма. Нито желание да има.
    Много пари за - АНАЛИЗИ.
  • 3
    Пи
    Питам
    15 0
    12:46, 24 яну 2017
    Някой може ли да обясни по конкретно какво означава Общ устройствен план на град Хасково ?
    Благодаря предварително
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    25 -2
    13:22, 24 яну 2017
    Хайде Делянчо ,момчето ми,запрятай ръкавите.Има за крадене.Па Цецо като те тури водач на листа,да пържиш кюфтета за пъстните братя.
  • 5
    Ив
    иванова
    22 -12
    13:28, 24 яну 2017
    Много е просто.Общ устройствен план е този който устройва гаулайтера Добрев, Дядо Добри и всички техни съученици,братовчеди , кумове и кумци , приятели и роднини до девето коляно ,а излъганите граждани живеят в мръсотия сред буци лед и безводиелТях кучета ги яли!Само да не стане така,че побеснели от бездомните кучета след два месеца те да изядат групировката ГРОБ.
    • Ха
      хаха
      18 -2
      13:38, 24 яну 2017
      Погледнато под този ъгъл липсата му устройва бившите, след като толкова години след изтичането на стария не сториха нищо, за да има нов. От гледна точка на човешката история - означава цивилизация, ред и законност, също така и някаква визия за града през следващите 20 години. От гледна точка на тъмните и мощни парични потоци би трябвало да означава по-малко корупция, защото планът дефинира какво може и какво не може в дадена зона да се развива.. Това последното е важно и за потенциалните инвеститори, които така и не дойдоха досега, и за нормалното развитие на града. Факт е, че сме пак последни на опашката сред българските градове.
    • Сс
      сссссс
      2 -10
      13:40, 24 яну 2017
      иванова,по-спокойно! Виж коментара
  • 6
    Со
    СОФИЯНЕЦ
    11 -6
    13:55, 24 яну 2017
    По-спокойно бе кауни-тези пари ги отпускаме и после ще си ги приберем пак ние-вие ще си лапате мухите-една стотинка нема да видите от тея пари-гласувайте за сряда 7-лека нощ!
Последни новини