От х:

Днес в x:

През февруари Украйна ще се изключва от интернет

Украинските провайдъри организираха мащабна стачка, с която се противопоставят на монополизацията на пазара. През следващия месец са избрани четири дни, през които в тази държава ще бъде изключен достъпа до интернет.

Стачката официално е обявена за 3, 11, 12 и 20 февруари. Тя трябва да привлече вниманието към един от главните проблеми в страната – монополът на енергийните компании относно включването на базовите станции към електрическата мрежа.

За създаването на качествена 3G и 4G мобилна връзка е необходимо да се поставят предаватели на разстояние 100-200 метра един от друг, като за всеки един от тях трябва да се осигури интернет и захранване. Мобилните оператори са принудени да използват услугите на енергийните компании, което е твърде скъпо.

Според изискванията, базовите станции трябва да бъдат поставени на специални стълбове, аналогични на електрическите стълбове за уличното осветление. Но това е в прерогативите единствено на енергийните компании, които „грубо злоупотребяват с монополното си положение“. Това е причината, поради която Украйна ще остава без интернет.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини