От х:

Днес в x:

Депутат се опита да спре репортаж за заграден общински път

Минути след интервю с депутата на Реформаторите Борислав Миланов той се е обадил и се опитал да спре появата на репортажа, съобщи bTV.

"С оглед на предстоящата кампания... какъв е шансът... да говоря ли с тях? Какъв е шансът да го спрем това нещо. Какъв е шансът да спрем репортажа?", казва той в разговор с репортера на телевизията.

Причината за самия репортаж е метална врата, която затваря общински път, поставена от Миланов до негов имот.

Освен това е успял да ограничи достъпа на възрастна жена до имота й, въпреки че тя е спечелила делото в съда за правото върху парцела.

Стайка Авджиева получила мястото във вилната зона Симеоново през 1967 г. Мястото е 600 квадратни метра и на него тя решава да построи бунгало и да го облагороди.

След края на социализма хората, които имали бунгала във вилните зони, получили право да купят имотите, при определени условия. Семейство Авджиеви платили своето на общината.

В този период местата, давани за облагородяване, стават обект на реституционни интереси. И на масови злоупотреби.

Според Стайка е имало машинации и фалшиви документи.

Оказало се, че човекът, който по документи е изкаран наследник на бивши собственици на мястото, всъщност е шефът на общинската техническата служба тогава. Това е една от институциите, без чието одобрение нямало как да се реституира земята.

Потърпевшата обяснява, че в едно удостоверение на община Витоша е записано, че тя е притежател на имота. Инженер Иван Божилов, който в момента е ръководител на техническата служба на район Витоша, е бил заинтересован от този имот тъй като неговият дядо Търнин, е наследодателят.

"И той си позволява в това удостоверение отдолу да напише, че имот номер 2233, който е именно нашия имот, е на Търнин. А това не е вярно", обясни потърпевшата.

Иван Божилов от години не работи в общината, но не отрича думите на Стайка Авджиева.

По същата процедура преди 16 години, роднините на бившия шеф на техническaта служба придобиват и съседния на Стайка имот и веднага продават окрупнения парцел на семейството на активиста от СДС Борислав Миланов, който днес е депутат от Реформаторския блок.

След години съдебна борба на всички инстанции Стайка Авджиева доказва, че имотът й е отнет без право. "С решение на ВКС се доказа, че ние сме собственици на този имот и те не са притежавали този имот. Намерихме нотариален акт на бивши собственици, които са обезщетени", обясни Стайка.

През 2012 г. съдът окончателно решава, че тя е собственик. До тогава депутатът Миланов е окрупнил нейния имот със съседния, построил е къща, а земята на Стайка станала двор на луксозния имот.

"Тъй като той няма двор на тази къща, нашето място му се явява двор", обясни тя.

Стайка твърди, че от 2012 г. до ден днешен няма достъп до имота си. По думите на депутата семейство Авджиеви имат ключове и приемо-предавателен протокол и никой не им пречи да влязат в имота си.

Стайка разказва, че след като е окрупнил нейния и съседния парцел, депутатът е затворил улицата откъм нейния имот с плътна метална врата и усвоил пътя.

Въпросната улица е собственост на общината и според инж. Иван Николов, който е старши експерт по кадастър и регулация в район Витоша, кадастралната карта и кадастралния план показват точно това.

Докато правят проверка дали усвоената улица е общинска, властите установяват, че върху публичната собственост депутатът построил беседка с барбекю.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Мн
    много охранен
    1 0
    12:46, 23 яну 2017
    От къде имат толкова пари тия пусти депутати? Само крадат. Има ли документи за платени данъци?За какви пари е купил имота? И не ми разправяйте че всичко му е наред ако е купил имота за 2 лева.
Последни новини