От х:

Днес в x:

Протести в "Младост": Пак застрояване, пак в градинка

Жителите на квартал "Младост" 1 в София продължават да недоволстват, заради застрояването в "зелени площи".

Преди месеци се стигна и до ексцесии, а това доведе до оставката на Цвета Авджиева - кмет на района, както и до необходимостта от нови избори.

Един от лидерите на протестиращите стана кмет на "Младост". Очевидно обаче нещата не приключват до тук.

Причината за продължаващите протести е жилищна сграда, която се изгражда в пространството около блок №70. Протестиращите наричат това пространство "зелена площ" и не искат там да има строеж.

Представител на недоволните заяви пред Bulgaria ON AIR, че в момента тече процедура по обжалване и, въпреки че тя не е свършила, все още се копае.

От друга страна, мнението си изкажа жена, която е една от собствениците на жилищния комплекс и тя сподели, че разполага със "законни документи".

"Независимо какво казва зам.-кметът на район "Младост", ние имаме протокол от 1949 година, който е със статут на нотариален акт, ние имаме наследство. Аз не споря с гражданите на "Младост" и техните права, аз защитавам своите. Защото ние не рушим техните имоти, те рушат нашия. В Конституцията е казано - частната собственост е напълно неприкосновена!", категорично заяви собственичката на имот в жилищния комплекс.

На мястото дойде и представител на общината - зам.-кметът арх. Иван Лапатов и той сподели, че "докато процедурно не изтекат сроковете за решението за обжалване, дотогава ще има право на строеж по обекта".

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини