От х:

Днес в x:

Служебен кабинет без БСП е невъзможен, смята Горанов

„Като изключим БСП, не виждам никой друг да има връзка със състава на служебното правителство”, заяви пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

Според Горанов липсата на опит у Радев предполага най-малко той да вдигне телефона и да попита, но БСП щели да отричат. Финансовият министър заяви, че не е естествено Корнелия Нинова да не знае кой влиза в служебното правителство. 

„Тяхната позиция да стоят далече от властта, защото да се управлява всъщност не е толкова лесно, колкото на тях им изглежда, е естественият страх от това да не се омаскарят преди дори да са стигнали до изборите. Затова и бягат от публично показване на участието в подобно правителство“, подчерта той.

„За мен стои неестествено желанието на БСП да се дистанцира от служебното правителство. Те няма как да избягат от това, че още от първия ден на управление на техния президент те вече са във властта и носят отговорност за част от нея“, добави Горанов.

Финансовият министър изрази надежда, че Румен Радев ще се предпази от хора, които носят негативен товар от миналото. "Той е достатъчно предпазлив в това отношение и вероятно няма да допусне подобни грешки - в негово правителство да влязат хора, които носят някакъв негативизъм от миналото и опита им при докосването с властта”, заяви Горанов.

Възможността Маргарита Попова да бъде министър в служебния кабинет, той коментира така: „За мен ще е странно, ако действащ вицепрезидент до вчера стане член на служебно правителство. Чух, че е обсъждана подобно възможност – тя да поеме Министерството на правосъдието". 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини