От х:

Днес в x:

13 °C

Крупие се опита да инсценира грабеж

Крупие от Карнобат се опита да разиграе по собствен сценарий кинохита "Бандата на Оушън", в който чаровни тарикати ограбват казино в Лас Вегас. Но удари на камък, показва хрониката на бургаското РПУ.

Хрониката: В 04.30 ч. в неделя в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за въоръжен грабеж, извършен в игрална зала на улица "Васил Левски". Сигналът е подаден от 30-годишния  И. С. от Карнобат, който работел като крупие в залата. По думите му, непосредствено след спиране на електричеството в залата с ротативките, вътре нахълтали двама маскирани мъже. Единият имал телескопична желязна палка, а вторият - пистолет.

И. С. заявил, че след заплахи и удар с коляно в областта на главата над дясното му око, извършителите отнели общо около 6000 – 7000 лв. Парите били оборота на игралната зала, както и наличността в касата и мобилен телефон.

Полицаите обаче се усъмнили в истинността на показанията на крупието и в резултат на бързите действия на служителите от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат е констатирано, че се касае за инсцениран грабеж с цел присвояване на паричната сума.

По време на разследването станало ясно, че И. С. е имал за съучастник съпругата си – Г. С., 21 годишна от Карнобат. Заедно те задигнали сумата от 7242 лв. След уговорка по телефона около 04.16 ч. жената на крупието прекъснала електрозахранването в игралната зала, чрез изключване на главния ключ в ел. таблото, разположено зад сградата. По този начин тя спряла камерите за видео наблюдение. Тя Взела парите и ги скрила в жилището им.

До разплитането на историята се стигнало, тъй като по И. С. не са забелязани следи от удар. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа. 

Откраднатите пари са предадени с протокол за доброволно предаване. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини