От х:

Днес в x:

От Г-20 зоват за по-ефективно използване на водните ресурси

Министрите на селското стопанство от Г-20 призоваха за по-ефективно използване на водните ресурси и за намаляване на употребата на спорни антибиотици.

Селското стопанство трябва да повиши своята производителност и да се отнася отговорно към ресурсите, призова германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит, цитиран от БТА.

Той и колегите му от Г-20 призоваха в изявление за навлизане на дигитализацията в сектора с цел получаване на по-точни метеорологични прогнози и по-ефективно използване на водата. 

Министрите се обявиха за по-устойчива употребата на водните ресурси, които се изчерпват бързо заради промените в климата, увеличаването на населението на Земята и нарастващите нужди на индустриализацията. 

Агенцията отбелязва, че Саудитска Арабия изобщо ще закрие аграрния си сектор, за да спести вода и вместо това ще внася необходимите й храни. 

Страните от Г-20 се ангажираха да намалят болестите по добитъка, но и да спрат ненужната употреба на антибиотици в селското стопанство. 

Германия е ротационен председател на групата тази година. 

Канцлерът Ангела Меркел иска да използва това като платформа за защита на многостранното сътрудничество. 

Руският министър на селското стопанство Александър Ткачов също участва в първата среща на Г-20 за годината, въпреки че има забрана за влизане в ЕС като част от санкциите срещу страната му заради конфликта в Украйна.

Домакинът Германия направи специално изключение за него.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини