От х:

Днес в x:

Ден на траур в Унгария след катастрофата на ученически автобус

Най-малко 16 загубиха живота си, а други 28 бяха ранени.

Понеделник е обявен за ден на национален траур в Унгария, след като автобус с тийнейджъри се разби близо до Верона, Северна Италия. Най-малко 16 загубиха живота си, а други 28 бяха ранени. Шест от тях са в болница, като двама са в критично състояние. 

В автобуса е имало двама шофьори и 54 пътници. Всички те са били ученици от Унгария на възраст между 14 и 18 години и са се връщали през Италия след екскурзия във френски планински курорт, пише БГНЕС.

Единият шофьор е бил треньорът на децата, който също е сред загиналите. Според доклада на националната пожарна служба автобусът се е блъснал в стълб и е избухнал в пламъци.

Началникът на пътната полиция във Верона заяви, че няма друго превозно средство, което да е участвало в катастрофата. Причината за инцидента вероятно е човешка грешка, като една от обсъжданите възможности е заспиване на шофьора зад волана.

Пред училището на децата в Будапеща днес редица хора оставиха цветя и запалиха свещи. Всички флагове на институциите ще бъдат свалени наполовина, а черни знамена ще бъдат окачени на обществените сгради и училища.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини