От х:

Днес в x:

62% от членовете на ГЕРБ виждат в РБ естествен партньор

62% от активистите на ГЕРБ са посочили Реформаторския блок като естествен политически партньор. 46% предпочитат "Обединени патриоти", "Воля" - 45%, "Да, България" – 25%. Тези данни от допитването на партията изнесе заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на националната среща на партията.

Според 59% от членовете на ГЕРБ основната тема е здравеопазването, втората тема е правосъдие, посочена от 57%, третата образование - 52% , четвърта - общо благоустрояване, а пета вътрешен ред и сигурност. На въпрос от кои политически партии трябва да се дистанцира ГЕРБ анкетираните членове и симпатизанти на ГЕРБ са отговорили: ДПС и БСП, ДОСТ, ББЦ, следвани от АБВ.

"Смятам, че това също може да ни даде и начина на усещането от наши членове и по всяка вероятност и от наши симпатизанти. Процентът, който се дава за това, че присъстваме в медиите, е 65%, 33%, че не присъстваме", коментира Цветанов. 61% от анкетираните смятат, че информацията за ГЕРБ не е обективна. Точно затова трябва да противодействаме на фалшивите новини с всички средства, каза Цветанов.

88% от участвалите в анкетата са с висше образование. Цветанов уточни, че 27% от анкетираните са от София, 42% - от областен град, 25% - от друг град, и 6% - от село.

Според Цветан Цветанов най-важното в управленската програма е да има кратки и ясни послания. "Ние видяхме отсреща какво имаше в тази кампания – пенсии, бежанци", каза заместникът на Борисов за кампанията на БСП за президент.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини