От х:

Днес в x:

Екипът на Радев проследи "смяната на караула" на "Дондуков" 2

    "Смяната на караула" на "Дондуков" 2 се случи пред очите на експерти, които се очаква да станат официална част от екипа на новия президент Румен Радев. Засега е потвърдено, че журналистите Иво Христов и Елена Йончева влизат в кабинета на новия президент. Първият ще го оглави, а втората - ще бъде прессекретар на държавния глава.

    Самата Йончева обясни днес пред "Дневник", че двамата присъстват на "Дондуков" 2 като гости, а екипът на Румен Радев ще бъде представен официално идната седмица.

    Сигурно е, че главен секретар на президента ще бъде полк. Димитър Стоянов, който доскоро бе началник на Щаба на Военновъздушните сили. Днес той също проследи смяната на караула в Гербовата зала в президентството. На официалната церемония бяха и Деница Златева и Надя Младенова, които са членове на БСП. Първата ще бъде секретар на Румен Радев по председателството на Европейския съюз, а втората се очаква да работи за вицепрезидента Илияна Йотова.

    Бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева ще бъде секретар на президента по правни въпроси, потвърждават социалисти. В екипа на Радев влиза и бившият кмет на село Труд Николай Копринков, който се очаква да бъде секретар по регионална политика.

    В Гербовата зала бе и Атанас Кръстин, който е работил във външното министерство и се очаква да бъде секретар по външна политика на президента. В медиите като секретар по отбраната се споменава и името на о.з. полк. Илия Милушев, който е бивш военен пилот.

    На церемонията присъства и екипът на досегашния държавен глава. Гостите изчакаха двамата президенти и двамата вицепрезиденти в Гербовата зала, по коридора до която се бяха строили гвардейци. "Караулът" се смени около 12.30 часа, като Росен Плевнелиев и Румен Радев застанаха за официална снимка. Последваха ги и Маргарита Попова и Илияна Йотова. След това президентите и вицепрезидентите разговаряха на четири очи.

    Около половин час по-късно Радев и Йотова изпратиха Плевнелиев и Попова на парадния вход, където се бяха събрали и граждани. Отстъпващата президентска двойка бе изпратена от "Дондуков" 2 с аплодисменти.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини