От х:

Днес в x:

7 страхотни кулинарни филми, които със сигурност ще отворят апетита ви

Има най-различни сюжети в киното, но безспорно кулинарните се радват на голяма популярност сред киноманите. Тенджери, тигани с гореща магия в тях, смесици от подправки, издаващи страхотен аромат от големия кино екран... Филми с ухание на сметана, шоколад, канела и портокалови корички...

От класики като "Крилце или кълка" до модерни специалитети като "Шеф" и "Сънищата на Джиро" – 7 кулинарни филма, които трябва да гледате на пълен стомах.

Chef (Шеф)

След като доста време Джон Фавро режисира супер блокбъстъри като Iron Man (Железният човек), инди комедията Chef със сигурност му е дошла като глътка свеж въздух.

Известен нюйоркски главен готвач прави гoляма грешка и остава без работа. Това обаче се оказва възможност да постигне мечтата си за мобилен ресторант за сандвичи и да се сближи отново със семейството си.

Julie & Julia (Джули и Джулия)

Любим на много кулинари по света, този филм е направен не по една, а по цели две книги, и то биографични – посветени на Джулия Чайлд и на американската блогърка и кулинарка Джули Пауъл.

В главните роли са две не по-малко харизматични и обичани актриси – Ейми Адамс като Джули Пауъл и Мерил Стрийп в ролята на знаменитата Чайлд.

Babette's Feast (Угощението на Бабет)

Babette's Feast e датска драма на режисьора Габриел Аксел, която толкова впечатлява Академията на кино изкуствата в САЩ, че спечелва "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

Историята разказва за две сестри, чиято съдба ги събира с Бабет – френско момиче, което става слугиня в дома им. Тя, от своя страна, решава да им се отблагодари, че са я приютили. Как? С изключителен банкет за тях и за всичките им приятели.

Romantics Anonymous (Анонимните романтици)

Вероятно никой няма да се изненада, ако чуе, че общата любов на двама души към шоколада може да доведе само до едно – до любов между тях.

Chocolat среща Amelie в изключителната романтична комедия на Жан-Пиер Амери – Romantics Anonymous.

Chocolat (Шоколад)

Историята на Виан Роше (Жулиет Бинош) и нейната малка дъщеря е една от най-популярните кулинарни приказки в киното.

Двете се преместват във френско градче и си отварят сладкарница, която бързо успява да разбуни духовете сред новите им съседи. С времето обаче домашният шоколад бързо печели любовта на всички.

L'aile ou la cuisse (Крилце или кълка)

Ако има филм, който можем да наречем класика в кулинарното кино, без съмнение това ще е този.

С неподражаемо смешния Луи дьо Финес в главната роля на кулинарен критик, комедията едновременно ни разсмива и си играе със сетивата ни. И със стомасите...

Jiro Dreams of Sushi (Сънищата на Джиро)

Отново документален филм, илюстриращ високите нива на кулинарното познание, до което малцина достигат. 

Джиро Оно е японски суши майстор, един от големите кулинари, посветил живота си на перфектното суши.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини