От х:

Днес в x:

Китайска IT компания задължава своите служители да правят не по-малко от 10 000 крачи дневно

Китайска технологична компания от град Чунцин задължи своите служители да правят не по малко от 10 000 крачки на ден. Информацията е на South China Morning Post, който не разкрива името на компанията.

Тридесетгодишен служител на тази компания сподели, че още в първия работен ден са го накарали да инсталира крачкомер за месинджъра WeChat и да се присъедини към група, в която всички служители и работници публикуват своята физическа активност.

Служителят допълни, че в началото е бил поразен от това невероятно изискване, понеже то няма нищо общо с неговата длъжностна характеристика. „В началото се уморявах много, но постепенно разбрах, че моят организъм наистина има нужда от това. Моите колеги започнаха да излизат на разходка вместо да играят компютърни игри„.

При неизпълнение на това странно изискване се налагат наказания – от 50 до 100 лицеви опори. Служителите, които активно спортуват и имат добра физическа форма са освободени от това изискване.

Представители на тази IT компания заявиха, че по този начин компанията се грижи за здравето на своите служители. Те казаха още, че при тях работят немалко млади хора, които имат проблем със здравето и ръководството се счита задължено да направи нещо. „Наказанията“ с лицеви опори са просто стимул и не са налагани нито веднъж.

10 000 крачки съответстват на около 8 километра. Този норматив за първи път се появи в електронния крачкомер на японския изобретател Есиро Хатано през 60-те години. Засега няма научни изследвания, които да докажат ползата от именно този брой крачки дневно.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини