От х:

Днес в x:

Глобяват и за непочистените висулки, общината извозва снега

    Натрупаният при почистването сняг по улиците на Хасково ще  бъде вдигнат. Извозването е организирано от общината. Най-напред обаче ще бъде натоварена снежната маса от пешеходните зони и паркингите.

    От кметската администрация уточниха, че снегорините продължават с чистенето на улиците в града. Днес предстои да бъдат разчистени възловите шосета по кварталите.

    След като се разправиха с паркираните по големите булеварди и важни улици автомобили, които възпрепятстват минаването на снегопочистващите машини по тях, служители на КОРЗ започват проверки и на сградите за надвиснали ледени висулки. От контролната служба предупреждават собствениците и наемателите на здания, където има висящи ледени късове, че те самите носят отговорност за тяхното отстраняване.

    Предупреждението е, че ако при проверка висулките са оставени опасно на сградите или пък тротоарното пространство пред обектите не е почистено, ще има глоби.

    По данни на шефа на Метеорологичната обсерватория в Хасково Спас Александров снежната покривка в Хасково днес надхвърля   64 сантиметра, освен това снеговалежа е бил твърде продължителен при ниски температури.  На квадратен метър има около 100 килограма сняг. Подобна снежна покривка не е имало в Хасково от зимата на 1982 -1983 година.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ср
      срам
      61 -10
      12:43, 20 яну 2017
      До висулките и глобите опря общината! Вижте непочистените улици и тротоари, слепи ли сте толкова дни да не направите нищо! Видяхме и усетихме хаоса, който сътвориха от общината. Сега заплашват гражданите. А вие свършихте ли си работата? Оставихте всичко на произвола и си седяхте в кабинетите. Тоя сняг трябваше досега да е извозен малко по малко. Сетихте се.....ама геч
    • 2
      Ха
      хасковлия
      47 -9
      13:05, 20 яну 2017
      Много глоби,много нещо. Стига те ривали общински некадърници ! Искате да прехвърлите вината на гражданите,а да ядахте кифтетата от комисионните на снегопочистващите фирми ни ривахте. И не дадохте на хасковлии да опитат от тях.Вкусни ли бяха?
    • 3
      Ve
      vesta
      44 -8
      13:37, 20 яну 2017
      Кой сняг извозват, май само тоя пред общината...???
    • 4
      Др
      друг хасковлия
      22 -26
      14:08, 20 яну 2017
      Ати ко ривеш? Ще глобяват, даже закъсняха. Всеки к... Виж коментара
    • 5
      До
      до другия хасловлия
      31 -7
      14:19, 20 яну 2017
      Алоооо а ние как да глобим общината за голямото й НИЩОПРАВЕНЕ? Я да си мълчат общинарите че да не ги изхвърлят хората от тая сграда в центъра,. Ми те собствения си паркинг не изчистиха, за какво да говорим повече. Тъп.....и
      • Др
        друг хасковлия
        17 -11
        14:28, 20 яну 2017
        Не съм общинар, а гражданин, който непрекъснато се сблъсква с неправилно паркирали автомобили и зиме и лете. По булевардите и по кварталните улички е ужас. Всеки си спира, където му харесва, а останалите да се спасяват.
    • 6
      Об
      ОБЩИНАТА
      16 -6
      14:49, 20 яну 2017
      Общината извозва снега пред общината !!!
      Дневна мисия, а пък и петък ден на майстора :)
    • 7
      2
      2
      7 -8
      15:28, 20 яну 2017
      В кв. "Куба" има 4 реда гаражи, някой няма ли да се сети да ги почисти. На половината квартал, колите са там и не могат да излезнат.
      • Да
        да бе
        14 -9
        16:18, 20 яну 2017
        И терасата да ти изчистят не щеш ли? а и една прахосмукачва в къщи могат да пуснат
        Брей нагли и недоволни сме ние българите. Все ще се намери за какво да се мрънка. Хубаво изчистили улицата на Куба ама ако може ред гаражите и стълбите на вхора..обясниха хората сто пъти това си е задължение на живеещите там. Що ти до сега някой да не ги чисти? Георги лакомата ламя пращаше ли ви снегоринче? или може би дори каките с жилетките и с парцалите позабърсваха да ви е сухичко пред гаражите
    • 8
      Ку
      кум лисан
      9 -11
      15:35, 20 яну 2017
      В сряда всички селяни бяха качени в колите си и ни напред, ни назад, защото дядовците им караха каруци и нямаха проблем. Снегорините чакаха да минат колите, за да чистят, но Хасково има ямачи, по които като спреш - закъсваш. А сега голям рев, големи вопли. Марш на село и там се возете на колите си колкото искате!
    • 9
      Лъ
      лъва
      7 -9
      16:07, 20 яну 2017
      Ей Кум Лисан, млъквай и не казвай на хората какво да правят. Кой си ти бе да ги пращаш тук и там,че общиината се уляла и не си свършила работата,хама хаааа
    • 10
      65
      654872
      7 -7
      17:06, 20 яну 2017
      То бива оплакване бива, ама просто прекалявате. Имаме обстановка тежка и се прави, каквото трябва. Престанете с тези жалби и изпълнявайте указанията, за да стане по-бързо и по-добре. Не пречете с автомобилите. Прави са тези, дето казват, че град;ът е пълен с коли, които целогодишно се паркират не според правилата. Цена нямаме да искаме, но от другите. Хайде, по-скромно и по-отговорно.отношение да имаме. Спорен ден!
    • 11
      Пе
      Петко
      12 -1
      17:41, 20 яну 2017
      Тези с фишовете няма ли най после да минат и през локалното в Орфей от Шел нагоре цялата улица е задръстена от паркирали Тъпанари на средата на пътя.От такава широка улица сега две коли не могат да се разминат заради малоумни тъпанари които ги мързи да си изринат по едно място и да освободят улицата.
      КОРЗ вземете се в ръце и си свършете работата.
    • 12
      Ко
      КОРЗ
      3 0
      22:05, 20 яну 2017
      Утре започва хайка в Орфей
    Последни новини