От х:

Днес в x:

Майсторите на станимашки сармички запретват ръкави - мерят отново опит и умения

V-ти поред кулинарен конкурс за най-вкусни станимашки сармички ще се проведе в Асеновград. Във вкусната надпревара може да участва всеки, който има отношение към традиционната станимашка кухня. Ще се оценяват не само вкус и размери на сармите, но и естетиката на тяхното представяне, както и най-интересно разказаната рецепта. Ако пък тя има и история, още по-добре. Според регламента, кандидатите трябва да участват със сармички, приготвени с 1/2 кг кайма, в подходящ за представяне съд, аранжирани по собствена преценка.

Записването става на тел. 0331/6 21 61. Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация до 13,30 ч. на 31-ти януари в ресторант "Амбелино". Конкурсът ще започне час и половина след това. Участниците в кулинарната надпревара ще се състезават в две категории - лозови и зелеви сармички. Наградите за най-вкусните зелеви сарми са 50 лв. за първо място, 40 лв. за второ и 30 лв. за трето място. Предвидени са и две поощрителни награди по 20 лв. За лозови сарми наградата е една от 40 лв.

Сармичките ще се оценяват от компетентно жури от специалисти и ценители. Награждаването ще се проведе на площад "Акад.Николай Хайтов" като съпътстваща програма на конкурса за "Най-добро домашно вино`2016".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини