От х:

Днес в x:

Класен играч! Гришо победи Кристофър О Конъл (видео)

Изображение 1 от 5

    Григор Димитров имаше нужда от 121 минути, за да преодолее представителя на домакините Кристофър О'Конъл със 7-6(2), 6-3, 6-3.

    Българинът ще играе с младия кореец Хиеон Чунг в четвъртък във втория кръг на откритото първенство на Австралия по тенис.

    Мачът днес не беше особено труден за хасковлията, въпреки привидно равностойния резултат.

    Кристофър О'Конъл се беше съобразил с разликата в класите и беше избрал тактиката да играе силно само, когато сервира.

    Първият сет продължи 53 минути и стигна до тайбрек. И двамата спечелиха геймовете, в които подаваха. Разликата беше, че Григор реализира 24 точки срещу 4 на свой сервис. А съотношението при подаване на О'Конъл беше 34-18 за него.

    Димитров достигна до няколко точки за пробив, отразени от противника му.

    Статуквото се запази в дългия гейм, който българинът спечели на 2 и затвори сета със 7-6.

    В следващите два сета Григор Димитров успя да направи пробиви и да скъси продължителността им.

    Във втората част хасковлията спечели подаването на съперника си за 2-1 и след това с безупречни сервиси не даде шанс на О'Конъл да си помисли за обрат.

    Втори пробив на българина приключи частта с резултат 6-3.

    Кристофър О'Конъл, който за първи път в своята кариера играеше сериозен мач, продължи да се съпротивлява и в третия сет. Той беше пробит за 3-1 за Димитров, но като цяло имаше преимущество само, когато сервираше.

    Българинът взе необходимите му три сервис гейма. Само в предпоследния допусна австралиецът да му вземе четири точки без да достигне до възможност за пробив.

    В целия мач Григор загуби само една точка при вкаран първи сервис и спечели общо 81 точки, когато подаваше. А изгуби само 14.

    Противникът на Гришо в четвъртък - кореецът Чунг, отстрани аржентинеца Ренцо Олива с 6-2, 6-3, 6-2. Победата му беше убедителна, предвид очакванията за равностоен мач. Той доскоро беше първа ракета на Южна Корея. През миналата година Чунг, който сега е №105 в ранглистата на АТП, отпадна в първия кръг, победен в три сета от Новак Джокович.

    Григор Димитров не е играл досега с този съперник, но не трябва да срещне затруднения срещу него. Ако всичко е наред, в събота хасковлията ще играе срещу победителя от мача между Ришар Гаске (Франция) и Карлос Берлок (Аржентина).

    И в понеделник трябва да играе осминафинал срещу Новак Джокович. Всички се надяваме това да стане факт ...

    Източник: topsport.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини