От х:

Днес в x:

"Фолксваген" показа електрически микробус (видео)

Изображение 1 от 3

    "Фолксваген" показва на автосалона в Детройт, който продължава до 22 януари, втори електрически концептуален модел, демонстриращ богатите възможностите на електрическите автомобили на утрешния ден. След градския прототип I.D., показан на изложението в Париж, компанията демонстрира микробус.

    "Ай Ди Бъз" (I.D. BUZZ) е разработен на електрическата MEB платформа на марката и представя ново разбиране за мобилността на бъдещето. "Семейството I.D. обединява ново поколение електрически и напълно дигитално свързани автомобили. Те ще бъдат достъпни за милиони хора по света, не само за хора, които имат милиони в банковите си сметки", обеща председателят на борда на директорите на "Фолксваген" Херберт Дийс. 

    Той припомни, че плановете на концерна са до 2025 година да продава един милион електрически автомобили на година.

    Електрическият микробус, показан в Детройт, има задвижване на четирите колела, благодарение на електрическите мотори на предния и задния мост. Общата мощност на автомобила е 374 конски сили, което осигурява ускорение до 100 км/ч за 5 секунди.

    Акумулаторните клетки са разположени в пода, което снижава центъра на тежестта. Електрическият пробег с едно зареждане е до 600 км. Новият модел може да се зарежда и индуктивно, като за 30 минути ще се възстановява 80% от капацитета на батерията.

    "Ай Ди Бъз" има напълно автоматизиран режим на движение, като за него, бусчето, с дължина 4.94 метра, разчита на скенери, ултразвукови сензори, радари и камери. Информация от заобикалящия трафик пристига по интернет в реално време.

    В концептуалния автомобил познатото приборно табло не съществува, като шофьорът получава цялата нужна информация на хед-ъп дисплей, като се използва добавена реалност (AR). Основните функции по колата се управляват през таблет, поставен в средата на арматурното табло, или през тъчпад на волана.

    Благодарение на междуосието от 3.3 метра салонът е комфортен и обширен, като има възможност предните седалки да се обърнат назад. Останалите кресла също могат да се въртят, да се местят напред и назад и да се сгъват, така че да се осигури максимален товарен обем.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини