От х:

Днес в x:

Борисов: Който спечели изборите, да управлява, но с БСП - не

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че е по-добре да има кабиент на малцинството, отколкото широка коалиция, за да се знае кой управлява и носи отговорност
"Преди две години направих такъв компромис - изключително трудна работа, компромисите винаги се трупат на голямата партия", каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

По думите му който спечели изборите, трябва да си направи правителство и да управлява. 

Премиерът определи като невъзможна и абсурдна евентуална коалиция с БСП при следващо управление. 

"Как ще направим с БСП коалиция, ще махнем плоския данък, ще въведем прогресивен, абсурд - не е възможно", каза още Борисов, който участва в 11-та годишна среща на правителството с бизнеса "Накъде тръгва България: Вътрешните и външните предизвикателства, които ще определят посоката през 2017 г."

По-рано днес двама представители на БСП също заявиха, че категорично не е възможна коалиция с ГЕРБ след изборите заради различните им политики. Също като премиера, Антон Кутев нарече абсурдна такава възможност.

Повод за тези коментари станаха думите на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ако двете партии имат мнозинство след изборите напролет, най-вероятно ще управляват заедно.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов също не изключи такава възможност.

"Прокопиев, картички не пращам" 

Междувременно по време на форума, в който участва и бизнесменът Иво Прокопиев, Бойко Борисов не пропусна да отговори на твърденията му по повод обвинението срещу него за сделката с ЕВН. Издателят заяви, че приема обвинението като "коледна честитка от Делян Пеевски и Борисов". 

"Г-н Прокопиев, аз за това съм и тук. Аз картички ни пращам. Освен личния SMS, поздравление за Нова година. Да, аз ви го изпратих. Репресии обаче аз не ползвам", обърна се към него лидерът на ГЕРБ, цитиран от "24 часа".

Минути преди това Прокопиев благодари на премиера в оставка, че въпреки конфликтите, е дошъл на тази среща.
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини