От х:

Днес в x:

В МБАЛ без ток: УНГ в Очно, Урологията в Хирургия, Инфекцията в изолатора на Детско

Екипи на EVN Пловдив започнаха тази сутрин работа по отстраняването на проблема с тока в Многопрофилната болница в Хасково. Няколко отделения вчера останаха без захранване заради проблеми в мрежата, която не издържа на максималното натоварване.

Енергото ще прокара нови захранващи кабели.

Около проблемите с тока още вчера се наложи преразпределение на пациентите от три отделения, където е спряно електричеството.

Болните от Урология са преместени в Хирургия, тези от УНГ са в Очно отделение, а от Инфекциозно са в изолатора на Детско отделение.

В момента в областната болница има 280 болни, за които се полагат нужните грижи, а спирането на електрозахранването не се е отразило върху процеса на лечението им, е уверил областната управа шефът на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов.

От държавната администрация в Хасково съобщават още, че

всички пътища в региона са проходими при зимни условия.

Областният управител Станислав Дечев отново е обходил тази сутрин възлови места в регион. След проверката му стана ясно, че отпадна забраната за движение на тежкотоварни камиони за Кърджали през с.Мост, както и по пътя Харманли-Симеоновград-Гълъбово. В момента във всички населени места има ток и вода, осигурен е достъпът до всички села, учебните занятия започнаха по график. Очаква се през целия ден да продължат валежите от сняг, на места от дъжд и сняг, затова съветът към шофьорите е да бъдат внимателни и да се съобразяват с пътните условия.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини