От х:

Днес в x:

Стреляха по автобус на градския транспорт в центъра на София

Изстрели по автобус на градския транспорт в центъра на София в понеделник вечерта са строшили два прозореца, предаде БНТ. Пострадали пътници, за щастие, няма.

Изстрелите около 22.00 часа са били с въздушна пушка.

Улучен е автобус по линия № 76 на булевард "България" край Професионалната гимназия по текстил. Счупени са два прозореца, които не са съседни, и не е изключено стрелците да са били двама.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, заяви по БНТ старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. Той определи деянието като хулиганско и изключва  мишена да е бил конкретен пътник. Направен е щателен оглед на местопроизшествието.

Днес разследващите ще установяват от коя посока е извършена стрелбата. Старши комисар Маринов не изключи възможността да е стреляно от минаващ лек автомобил.

Инцидентът, каза той, е притеснителен, защото не е първият подобен случай. Същото потвърди по Нова телевизия и Слав Монов, директор на столичния автотранспорт.

"Аз се сещам поне за четири такива случая", каза той, потвърждавайки, че в автобуса е имало доста пътници.

Може би е стреляно през булеварда, от другата страна, допуска Монов, който си обяснява извършеното с "някакъв вид забавление".

Трима стрелци?

Чули са се три изстрела, а резултатът са два счупени прозореца, според БНТ.

"Потеглих от спирката на Техникума и веднага се престроих в лявата лента. И в тоя момент се чува как се чупи стъклото - казва шофьорът на автобуса Цветан Кръстев, цитиран от Дарик. - Тези стъкла, като се чупят, издават някакъв оглушителен звук. Чух, че стъклото се чупи и веднага заковах. Огледах се наляво, нямаше никой. Тогава видях жена, имаше тук до стъклото, дали няма наранявания. Нямаше й нищо."

Кръстев смята, че стрелците са били повече от двама:

"Не е бил един, а са били трима човека. Двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият е бил с по-малка, защото на задното стъкло едната сачма чупи стъклото, а втората само прави дупка. И са били в двора на техникума (по текстил), защото ако са били на тротоара, ако са били на спирката на техникума, аз да съм ги видял."

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини