От х:

Днес в x:

Музикаутор кани Обществения съвет на БНР на среща

Изпълнителният директор на Музикаутор Иван Димитров покани членовете на Обществения съвет на БНР на среща, на която да бъдат обсъдени ситуацията между Музикаутор и БНР, рисковете за всички заинтересовани страни и намиране на балансирано решение.

Това става ясно от писмо, изпратено днес, 16 януари 2017 г., в отговор на декларацията на Обществения съвет, публикувана от БНР в края на миналата седмица.

В писмото се подчертава, че ръководството на БНР подвежда обществото и дискредитира обществената медия, като „тенденциозно се нарушават законите, игнорират се принципи като плурализъм и равнопоставеност“.

„Мотивите да не предоставят безвъзмездно своята музика на БНР например на Митко Щерев, Тончо Русев, Кирил Маричков, Живко Колев и т.н. не са ли от значение за обществото?“, пита реторично изпълнителният директор на Музикаутор Иван Димитров.

До Обществения съвет на БНР той пише: „Много хора гледат субективно и едностранно на проблема, изразяват позиции, които не отчитат широкия спектър от факти, като формално „санират“ една политика, която по своята същност е изключително тенденциозна и неправилна.“

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини