От х:

Днес в x:

Ученици от Финансовата гимназия се оплакват на кмета от студ в класните стаи

Два сигнала от една гимназия за студени класни стаи получи кметът Добри Беливанов, съобщиха от общината.

Два сигнала за студени класни стаи са получени като лично съобщение на фейсбук профила на кмета Добри Беливанов. И двата сигнала са за ФСГ „Атанас Буров“. Учениците твърдят, че температурата е 5-10 градуса в стаи на третия етаж на училището.

Haskovo.net също получи сигнал от майка на един от учениците във ФСГ.

Експерти от „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ се запознаха на място със ситуацията в училището и препратиха сигнала до РЗИ. Единствено техните служители имат компетенцията да преценят отговарят ли условията в класните стаи на изискваните граници по наредба. От РЗИ обещаха да измерят температурата във всички стаи на третия етаж на гимназията за да се изключи съмнението, че децата учат на студено.

Всички училища имат осигурен достъп, допълват от общината. Разчистени от сняг са пешеходни пътеки и входове до сградите. Така също са опесъчени стръмните улици от маршрута на децата около училищата. Няма сигнали от училища, че имат проблем с достъп или че не са започнали нормални учебни занатия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Уч
    ученик в 10 клас
    14 0
    13:11, 16 яну 2017
    то и в механото не е по добре елате на проверка сутрин в 8 часа а не по обяд.
  • 2
    Би
    Бивша ученичка
    20 -2
    13:21, 16 яну 2017
    5 години учих в ФСГ И НАИСТИНА БЕШЕ МНОГО СТУДЕНО ЗИМАТА. Не само 3тия но и 2рия етаж неможеха да се стоплят. Когато класът ми сигнализираше администрацията в училище "уважаваният" г-н Станкиев идваше и ни крещеше да се обличаме по дебело, че 1
    5 16 градуса били напълно нормална температура за провеждане на учебните часове, а в същото време в дирекцията климатика работеше до дупка. Дано подалите сигнала да са анонимни, иначе тежко им и горко докато завършат. Според мен и мойте бивши съученици г-н Станкиев не е психически стабилен и трябва да се оттегли от този бранш най-накрая!
    • Ед
      Един прост ученик
      19 -2
      13:42, 16 яну 2017
      Абсолютно съм съгласен с казаното !!! Днес в училището не работеше парното през целия ден и за капак на всичко от всички радиатори на третия етаж течеше вода. В класните стай , и коридора имаше страхотни локви (нямаше сухи места)От тавана пада мазилка и тече вода . Температурата в класните стай на третия етаж бяха между 4-8 градуса и учениците трепереха , но трябваше да са в час , все пак нали е ''елитна гимназия''.Неможеха да се провеждат нормални часове , нали всички треперят на ръководството си траят (какро винаги) Като цяло грозна картинка. Относно психическотп състояние на г-н Станкев няма какво да коментираме . Всички са наясно , че има някакъв проблем и позицията на зам. директор не е за него. ФСГ-големи претенции , а насреща НИЩО.
  • 3
    На
    напъно права
    10 -1
    13:44, 16 яну 2017
    Подкрепям напълно мнението на Бивша ученичка,и аз като ученичка завършила ФСГ съм се нагледала на практиката да се карат часове на студено и да не се прави нищо по въпроса!
    За съжаление това не се случва само във ФСГ,а и в много други училища!
  • 4
    Ня
    някои
    8 -1
    13:44, 16 яну 2017
    Много е студеноо парното беше спряно още в пачалото на часовете
  • 5
    Ol
    Old
    7 0
    13:49, 16 яну 2017
    През зимата едноооо време в моята гимназия винаги беше студено....Ходехме навлечени с няколко блузи и жилетки и пишехме с ръкавици.....Значи,нищо ново....
  • 6
    Ро
    Родител
    16 -1
    14:08, 16 яну 2017
    Не разбирам, цял месец видяхте какво е положението,имаше не малка ваканция което ви даде време да се подготвите и аз нали сигурна пращам оздравялото си вече дете на училище със мисълта че всичко ще е наред.Какво се случва...детето ми се обажда че е премръзнало в стаите,които на всичко отгоре били в състояние което не е нормално за провеждане на един час..(цитирам детето ми "мамо всичко е подгизнало от вода и парното продължава да си тече.. минаха с един парцал и пак си тръгнаха,а температурите са много ниски и не ми е добре тук'') и аз разбирате ли съм в друг град където работя и чувам това от детето си което съм оставила сутринта спокойна :) И се очаква от мен да го пратя отново утре на училище при подобни условия? Твърдо отказвам да допусна детето ми да си подлага здравето на такава опасност като се има предвит нашумелия вирус,до вчера ми е бил с 41 температура и остър бронхит. Ръководството на гимназията да се стегне защото от няколко години само се излагат и никой не прави нищо по въпроса.
  • 7
    Ма
    Малък калтак
    13 -2
    14:08, 16 яну 2017
    Аз както и още 12 човека от класа ми утре няма да посетим тази пародия наречена училище , сори
  • 8
    45
    456
    8 -6
    14:19, 16 яну 2017
    Защо плюете г-н Станкев!? Директор на ФСГ все пак е Цанко Цанков....
    • Ра
      Разяснител
      7 -4
      14:23, 16 яну 2017
      Все пак той е заместник директор и все пак почти всичко той върши, и все пак не е психически стабилен за поста на заместник директор отговарящ за над 400 деца и тяхното бъдеще.
    • Ха
      Хасковски дилър
      8 -3
      14:29, 16 яну 2017
      Г-н Цанков си бара патката по цял ден , докато Станко Станкев от Станки Димитров със всяка изминала година се мъчи да сложи комунистическия етикет върху ФСГ Атанас Буров !
  • 9
    Уч
    ученичка
    13 -7
    14:29, 16 яну 2017
    Жалко наистита, съсипаха го това училище. Сега е пълно само с турци с ''висок успех'' къде от Караманци, къде от Големанци и околията. Слаба работа е вече това училище. Че то вече Дървото е много по-добро. А за ръководството просто нямам думи........
  • 10
    45
    456
    10 -1
    14:30, 16 яну 2017
    Цитат: "Все пак той е заместник директор и все пак почти всичко той върши" .Питам: Тогава какво върши директорът?
  • 11
    Ма
    Малък калтак
    12 -2
    14:31, 16 яну 2017
    Веднага ти казвам приятелче...Великият Станко се звери като ненормален на ученици , учители и поддържащия персонал за най - малкото. Позволява си да вкарва безумни правила на които всичи се смеят и не удобряват , но свеки го е страх и си мълчи. Държи се грубо и неадекватно през повечето време , но най-вече не е за този пост.
  • 12
    Ри
    Риман
    11 0
    14:34, 16 яну 2017
    Да се направят проверки на температурата в класните стаи във всички училища! Не да се правят на ощипани госпожици от РЗИ и да си стоят на топло, докато децата мръзнат!
  • 13
    Из
    Изнерен ученик(отново)
    11 0
    14:47, 16 яну 2017
    Госпожо от РЗИ- хапнахте ли бонбонки лисицо мръсна яжте яжте и се гаврете със здравето на 500 деца ! Нали знаете.. вие се гаврите с нас ние ще се гаврим с вас :)
    • Дж
      Джак манолов
      7 -1
      14:56, 16 яну 2017
      Не вярвайте на лъжливата статия , повечето коментари ясно описват положението в училището
  • 14
    Би
    Бивша ученичка
    7 0
    15:44, 16 яну 2017
    Злобен застаряващ, заядлив, груб , некомпетентен, психически нестабилен, неуравновесен .Станко Станкев оставка!!! В класа имахме палаво момче както във всеки клас. Правеше бели, станко идваше толкова грубо се държеше с това дете, че понякога си мислехме че би му скочил на бой. Толкова агресивен човек не трябва да има контакт с деца!!!
  • 15
    Да
    ДА знаете
    4 0
    21:17, 16 яну 2017
    Да знаете - не е само този човек - в града има една подобна и даже много повече неуравновесена директорка, крещи тропа с крак, обижда, надскача си правомощията, прави анализ на здравословните проблеми на хората, бърка се в личните им работи, дава непоискани мнения по въпроси, които не и влизат в компетенцията, защото се има за велик капацитет. Тази същата има страхотни амбиции, желае да и се кланят, да са доволни от нея, да и правят комплименти и винаги да са съгласни, и ако може да е искренно - болната и психика не може да проумее, че никой не обича тираните, че физиономията и опротивява с всеки изминал ден на всички и че е време да си ходи. Уууууууу.
  • 16
    Хе
    хело
    0 0
    18:08, 23 яну 2017
    Директорът Цанко топли само младите учителки.
Последни новини