От х:

Днес в x:

Пампорово пълно с туристи, туристи се радват на сняг над метър и перфектни писти

Изображение 1 от 3

    Пампорово и Мечи Чал посрещат любителите на зимните спортове с перфектни условия за ски, прекрасно време и отлично подготвени писти за каране. Пътната обстановка в региона е нормална за зимни условия, няма затворени пътища и проходи в Средните Родопи, пътищата до Пампорово и Мечи Чал също са проходими при зимни условия.

    Зимно слънце, безветрие и минусови температури са добра комбинация за всички карачи и любители на курорта, а натрупания пресен сняг през последните 20 дни перфектно се комбинира с твърдата основа от изкуствен сняг, подготвена още през ноември. Цялата ски зона в Пампорово е отворена, благодарение на студа, пистите са запазени в перфектно състояние.

    По пистите на родопския курорт е пълно със скиори и сноубордисти, а метеоролозите предвиждат нови снеговалежи в следващите седмици, почти до края на февруари. Тези условия очертават тази зима да се превърне в най-добрия сезон за курорта от няколко години.

    Цялата ски зона е отворена, като туристите в Пампорово и Чепеларе имат възможност да карат в двете ски зони с една обща лифт карта. Пистите в двете ски зони са с различна степен на трудност и дават възможност за сърфиране по повече на брой бели трасета с една лифт карта.

    Двете зони са свързани със ски-бусове, които се движат непрекъснато, а лифтовите съоръжения работят на 100% и в пълния си капацитет.

    Спортните събития в Пампорово и Мечи Чал стартират още в средата на януари със състезание по сноуборд за деца в юношеска възраст в дните от 13-ти до 15-ти януари в ски зона Пампорово.

    В три поредни дни децата ще премерят сили на писта „Стената“ в дисциплини гигантски слалом (GS), слалом (SL) и слоупстайл (SS). Отборите вече са в курорта и тренират за събитието, което очакват с нетърпение.

    Този уикенд ще отбележим и Световния ден на снега със забавни игри и награди за най-малките, които желаят да се включат в организираните надпревари на 15-ти януари от 10 до 12 часа на плац Студенец в Пампорово. Организаторите от Пампорово АД и ски гардеробите в Пампорово и Мечи Чал -Черният кон, Мироне и Шоки са предвидили музика, забавни игри, сладки изкушения и много награди за участниците в „игрите на снега“, любезно предоставени от спонсорите „Пампорово“ АД и Мтел. В неделния ден Пампорово стартира набиране и на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. Всеки желаещ може да се регистрира и запознае по-подробно с условията в специално изградената шатра на ски център Студенец.

    В края на месец януари Пампорово отново е домакин на Международното FIS състезание в ски алпийски дисциплини – слалом за мъже и жени Купа Пампорово, което събира състезатели и отбори от страната и чужбина.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини