От х:

Днес в x:

Областният управител: Не съм доволен от чистенето на пътищата в региона

Изображение 1 от 3

    „Магистрала „Марица“ е проходима, снегопочистващите фирми работят, но въпреки това трасето не е изчистено според моите изисквания и според очакванията на хората“. Това заяви минути след като приключи поредната си обиколка по републиканската пътна мрежа тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев. „Съгласен съм, че хората и техниката работят на непрекъснат режим вече почти седмица, но въпреки това очаквам и настоявам Областното пътно управление в Хасково да създаде организация така, че днес и утре магистралата и главните пътища на територията на нашата област да бъдат перфектно почистени“, категоричен е Станислав Дечев. „Очакват ни нови снеговалежи в събота, а според метеорологичната прогноза следващата седмица също ще е тежка, затова трябва днес и утре да се работи и пътищата да са на черно“, подчерта той.

    Във всички населени места има електрозахранване, водоподаването също е нормално. Има въведени ограничения за движение по някои отсечки. Задължително е движението с вериги по републиканската мрежа в община Тополовград за коли над 3,5 тона. Забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12т по пътя Тополовград-Харманли и по пътя Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Затворени за движение са отсечките Щит-Маточина и Студена-Радовец. От сутринта тези пътища се чистят от снегонавяванията, причинени от силния вятър вчера. По пътя Княжево- Тополовград- Харманли всички коли трябва да с вериги. Учебните занятия във всички училища, където ваканцията не бе удължена, започнаха нормално.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ха
      Хахаахха
      39 -4
      10:50, 12 яну 2017
      За никъв *** не ставате, бездарници! Щом не можете да изчистите идеално равен път без препятсвия, по-добре изобщо да ви няма! В сърбия са на светлини години от малоумниците, дето населяват тази територия!
      • Ми
        минел
        14 -2
        13:58, 12 яну 2017
        те могат но не искат нали няма да остане голяма печалба да тях после
      • Ре
        Реалиста
        1 0
        16:45, 12 яну 2017
        А бе защо не отидеш в Сърбия и ти да светлееш ?
    • 2
      Оп
      ОПУ
      28 0
      11:22, 12 яну 2017
      Областният очаквал и настоявал опу-Хасково да почисти ам "Марица"???... Какво очакваш, бе? Магистралата е в това състояние от дни, да не е от вчера така??? Вместо да очакваш, поискай му оставката на тоя шеф на областното пътно управление!!! Веднага!!!
    • 3
      Не
      некадърници
      28 -1
      11:45, 12 яну 2017
      Такъв хаос от 30 см сняг - няма такава държава. Хората по света с 10 метрови преспи се псравят за броени часове. А тук - дни, седмици, месеци.......докато се стопи снега. А областния не да прави тъпи констатации, а да им тегли м..... на всички заети с почистването или сам да яхне снегорина като толкова разбира. Ама май от нищо не разбира
    • 4
      Вс
      Всевишния Кенанец
      21 -3
      11:50, 12 яну 2017
      Нали уж ходи на проверка и каза че пътищата били чисти, сега бил недоволен! Всички снегопочистващи фирми разчитат на автомобилите и камионите сами да си проправят пътя, а те само лекичко да го загладят. Обстановката по пътищата в Областта е критична и опасна, не ги слушайте и ако тръгвате за някъде се заредете с бензин, храна,вино и нерви! Нали г-н Областен Управителю???
    • 5
      До
      Доктора
      7 -15
      13:31, 12 яну 2017
      Абе ти луд ли си, изобщо не знаеш как стоят нещата... Виж коментара
    • 6
      Та
      ТаШакаЗулу
      6 -1
      14:32, 12 яну 2017
      За Сърбия специално мога да ви покажа снимки от събота, да видите магистралата в какво състояние е! Ама нали сте големи професори чули сте от някъде че снежинките ги хващат във въздуха, пък от село не сте излизали...
      В Германия ако си мислите, че се чисти по-добре сте в голяма грешка! Сега моля някой да ме опровергае сякаш не живея от 6 години в чужбина и сякаш не съм направил за това време повече от 200 000 км
    • 7
      ..
      .....
      3 0
      15:31, 12 яну 2017
      За Германия не съм виждал, бил съм но не уцелих сняг, така че няма да споря. Но за Сърбия преди два дена магистралата им беше на черен асфалт излизана, за това гарантирам. Който не вярва да отиди и да види. Вечно тук все сме изненадани....явно чакат януари месец на плаж да ходят....прост народ слаба държава, това е истината. Управляващите са функция на обществото....те показват какво сме самите ние. Ние като народ с тези качества, заслужаваме точно това.
      • Йе
        Йекд
        2 0
        15:52, 12 яну 2017
        В събота България -Германия 36 часа с кола, приблизително 2000км. Като се има предвид, че обикновено е два пъти по-бързо, всеки може да си направи сметката колко е било почистено. От Сърбия пак казвам, ако желае някой ще му пратя снимки в които няма нищо черно, камо ли асфалт
    • 8
      Ас
      асфалтаджия
      4 0
      16:23, 12 яну 2017
      Лятното и зимно поддържане на област Хасково се извършва по договор от консорциум от две търговски дружества: АБ АД Хасково със собственици Станимир Милев и Телят Хасан и Бургас Пътстрой АД, фирма, която се счита за собственост чрез подставени лица на Делян Пеевски. Ето тези две фирми не чистят снега в област Хасково. Областният управител да не се прави на ощипана мома, а до потърси отговорност. Оттдавна трябваше да уволни и директора на областно пътно управление/ОПУ/ инж. Ламбрем. Но не му стиска. Слаба ракия е областния. Няма как да стане.Да тръгне срещу Пеевски. Наглеци!
    • 9
      Ас
      асфалтаджия
      5 0
      16:26, 12 яну 2017
      Милев и Хасан от години не чистят, само прибират парите. Преди няколко години и пари за гориво нямаха.Сега пак е така май. И тази зима тормозят хората. Защо?!?! Защото агенция пътища ги покровителства! Тази година отново!Простаци! Вижда им се обаче края! дано органите си свършат работата! Затънали са до гуша тия двамата в дългове - банки, лизинги. Нагли и безскрупулни!
    • 10
      Ас
      асфалтаджия
      1 0
      16:35, 12 яну 2017
      Отворени са ценовите оферти за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в 5 области и за участъци от АМ „Тракия“, „Хемус“ и „Марица“
      10.11.2014 17:46
      Отворени са ценовите оферти в откритите процедури за възлагане на обществена поръчка за поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища на територията на областите Търговище, Шумен, Кърджали, Смолян и Хасково. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 48 месеца.

      Едно е отвореното ценово предложение за поддържане на АМ „Марица“ - на територията на област Хасково. Предложението е на ГД „АБ-МАРИЦА“. В дружеството участват „АБ” АД и „Бургас Пътстрой” АД.
      Източник: сайт на Агенция пътища
    • 11
      Sc
      Scarface
      1 -1
      20:35, 12 яну 2017
      Хм,какво ли щеше да бъде ако беше заявил че е доволен
    • 12
      Ай
      Айде Стенли
      2 0
      16:56, 15 яну 2017
      Стенли, като си тръгваш къде скоро вземи си прибери и оная лудата безнесменка с мания за величие. Вземи я с тебе, че тая вече разисипа един ресор - пробва се на 2 училища и за кариерата й, ако не е тя самата да я подклажда с очаровани и кланящи и се родители, по програми и медиийни изяви няма да се чуе хубава дума. Довреме ще си намира такива патки дето да се просълзяват от "милосърдни" жестове! Обаче при тая милосърдието е показно, а бесовете и неровзното и поведение е всекидневие!
    Последни новини