От х:

Днес в x:

Трима шефове отнесоха глоби заради непочистен сняг

Изображение 1 от 2

    Служба КОРЗ на община Хасково състави три акта за административно нарушение на началници, които не са организирали почистването на снега на обектите, за които отговарят. Това съобщиха от администрацията.

    Едната от глобите ще отнесе шефката на „Обреден дом“, Лиляна Димитрова. Според контролния общински орган тя не организирала почистването на стопанисваните от дружеството Пловдивски гробища.

    По темата с трудния достъп до гробищните паркове заради преспите имаше материал и в Haskovo.net. Сигнал за това, че са носили на ръце ковчег метри навътре в парка, ни изпратиха наши читатели. Почистването на алеите на гробищните паркове е задължение на търговското дружество „Обреден дом“ ЕООД, допълват от общината. В задълженията на ръководителя на дружеството е организацията на почистването на алеите.

    Заради сигнали от граждани, че гробищата не са почистени, по спешност се предприеха действия по разчистването им, което обаче не е ангажимент на общината, коментираха от пл. „Общински“ 1.

    С акт заради непочистен сняг се сдоби и ръководителят на Обединените ученически общежития в Хасково. Той не е направил нужната организация за почистване на прилежащите части на общежитията.

    Третият акт е издаден на директора на ССО Хасково ЕАД, собственик на студентското общежитие Живко Йорданов, който също не е предприел действия за почистване на снега пред сградата.

    С разчистването на пространството към общежитията, за да се отвори достъпът до тях след бариерата, също е ангажирана общинска техника.

    От местната администрация напомниха, че трябва да се чисти снега пред жилищата, блоковете, кооперациите и търговските обекти, и, че това е задължение на собствениците и наемателите им.

    За премахването на ледените висулки от сградите и опесъчаването пред входовете пък отговорност носят и домсъветите.

    От служба КОРЗ отново напомнят на шофьорите да обръщат внимание къде паркират автомобилите, за да не пречат на движението и почистващата техника.

    Като лош пример от контролното звено посочват улиците „Георги Кирков“ и “Св.Св. Кирил и Методий“, които са почистени едностранчиво, само там, където не са превърнати в паркинг.

    Заради започналия днес нов снеговалеж, от ОП“Екопрогрес“ и снегопочистващата фирма призовават гражданите да паркират така, че да може снегорините да преминават по улицата и да успеят да почистят.

    Нарушителите ще бъдат санкционирани от служба КОРЗ и „ Общинска полиция“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      То
      тошо
      54 -41
      14:52, 16 яну 2017
      Какви актове какви глоби... Цялата община спите... Снегопочистване - тотална нула; контрол синя зона - тотална нула! Пълно с дупки по улиците! Бай гошо мустака беше по-добре! Мерзавци и дупелизци!
      • Ww
        www
        55 -45
        14:59, 16 яну 2017
        Добре, че не е бай ти Гошо, че при такъв сняг всичко вече щеше да е спряло. Добре помня какво и как се чистше при него при много по-малко сняг - в малките улици въобще не влизаше снегорин. Сега не са на асфалт, но поне снегорини са минали почти навсякъде и не се налага да ринем снега с броните на колите си.
      • Ал
        Али Динчер
        47 -41
        15:00, 16 яну 2017
        Въх ще си счупиш клавиатурата от яд бе. Кое му беше по-добре на Гошо че ни пращаше в африка ли където нямало сняг.
        Я погледнете реално по коя улица не е минал никога снегорин- няма такава .Всички са почистени. Ходих на гости на една пирятелка в квКаменна, там никога не съм можел да стигна с кола..стигнах и то ден след снеговалежа
        Хайде да сме реалисти .и пак вали и сега е време да почнете да посинявате от яд пак- на кое сокаче не е отишъл снегорина
    • 2
      Са
      Сашо
      23 -6
      15:08, 16 яну 2017
      А за неплатени заплати глоби има ли?Пътното в Хасково от миналата година не е платило за изчистения сняг.
    • 3
      Са
      САМИ
      24 -22
      15:19, 16 яну 2017
      При бай ти Гошо имаше глоби на поразия и още докато валеше сами излизаха да чистят и училища и обекти иблокове,а сега имаме културен КМЕТи давайте да плюем и да ревем!
    • 4
      Ни
      НикМик
      36 -19
      15:29, 16 яну 2017
      При бай Гошо-мустака и новинарските сайтове ги беше страх да публикуват сигнали на граждани. Сега никой не отмъщава, незабвавно се взимат мерки за отстраняване на проблема, а който не се и е свършил работата за която му се плаща се наказва справедливо. Браво на Добри, така се управлява!
    • 5
      Гх
      гхг
      11 -5
      16:04, 16 яну 2017
      А кога ще глобите фирмите, които почистват между селата. От Корен до Елена кога ще се почисти леда и ще бъде опесъчено
    • 6
      Ул
      уляхте се
      35 -16
      16:09, 16 яну 2017
      Уляхте се в похвалите, окапахте се чак, то бива лиз....е бива, ама чак пък толкоз хвалебствия и натягане! За нищо не става тоя кмет и тая община, нула организация, нула почистване, добре че се стопи снега. Оставиха хората на произвола и излизат с номера че трябвали саами да си чистят пред блоковете. Ами извън блковете защо никой не чисти бе
      • Та
        Така ще е
        18 -11
        16:30, 16 яну 2017
        "Заради неправилно паркирани коли" нали това е оправданието
    • 7
      Си
      Силвия
      12 -7
      17:18, 16 яну 2017
      Ами на сточна гара улица Петрич защо не е минало нищо, а няма паркирали коли?
    • 8
      Li
      lilito
      12 -4
      17:28, 16 яну 2017
      в Хасково няма студенти но има студентско общежитие,ясно че има голяма далавера и тоя директор краде яко,кой знае колко частни имоти е построил и ремонтирал с материали от ,,повереното му общежитие " .
    • 9
      Си
      Сигнал
      19 -2
      17:40, 16 яну 2017
      Айде бе кмете, кога ще я разследваш оная паркинжийка, дето измами града на нагласен търг като единствен кандидат. Къде спаха общинарите, които дадоха даром паркингите на града. Иначе не е спряла пари да прибира, ама да си почисти - ползва даром общинска техника. Нали е много имотна и оправна, и дейна и суперскоростна - какво е лагнала на чужд гръб да вади пари и лаври.
    • 10
      11
      112
      16 -17
      18:13, 16 яну 2017
      кмета на Хасково е заспала баба не го закачайте.
    • 11
      Ab
      abw
      15 -17
      18:46, 16 яну 2017
      Кмета на Хасково има морал и възпитание.
    • 12
      Хъ
      Хъкълбери Фин
      9 -2
      18:59, 16 яну 2017
      Как най - точно би звучала абревиатурата на тази мега - измислена службица. КУРЗ
    • 13
      42
      421678
      11 -3
      19:36, 16 яну 2017
      Директорът на ОУО отнася глоба, заради Наска, която го омайва и отклонява от задачите. Пък тя сега се интересува само от новото увеличение на заплатата си и от това, някой ядосан началник да не вземе най-сетне да я пенсионира. Много я е страх да не си загуби мекото кресло, на което седи от 20 години незаслужено. Сега като се размахне като офицер из района на общежитието, ще извади душите на служителите. Ама вече няма кой да я похвали.
    • 14
      Ст
      Стринка
      2 -2
      21:02, 16 яну 2017
      Да ти имам дебил ската служба, навън е ле, а те? Единият пуффффффкава и играе на телефона, Запалените само говори по гсм и си върши личните работи, другите седят на топли и ако има нещо спешно, чакат някой друг да я свърши! НЕ БЕШЕ ЛИ ЗАБРАНЕНО ВЪТРЕ ДА СЕ ПУШИ....И ПИЕ,Особено в сградата на общината? Отиваш да теглиш пари на банкомата, а вътре димилинк и поркат.....
    • 15
      ??
      ??????
      5 -6
      21:07, 16 яну 2017
      А защо ли си мисля, че директорите отнесоха глобите без да имат вина. Май само общината отчита дейност след вчерашните статии по медиите- видите ли някой не си е свършил работата-да вземем да го глобим. А защо не вземем да глобим общината тогава - защото улицата на *********** е ОБЩИНСКА собственост и си чисто ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ОБЩИНАТА да я почисти. А да ви кажа-там НИКОГА снегорин не е влизал. И вчера като дойдоха да чистят и какво направиха - едно голямо НИЩО. Че и по-лошо стана. Ама иначе си има оправдание нашата община-имало паркирани коли и затова не могли да обърнат снегорините и да изчистят. И да пише актове много я бива - то това е най-лесното - да прехвърлиш вината на някой друг. Заслужава един хубав съд - да си плати двойно и тройно!
    • 16
      Се
      Селски
      4 -1
      22:42, 16 яну 2017
      Абе пияни ли сте бе домузи? Започнете да мислите и да наблюдавате реалноста такава каквато е:

      Селски паркираните коли са ОБЕКТИВНА И НЕЗАОБИКОЛИМА ПРЕЧКА за снегорините, освен ако не искате общината да има право да влиза и да ви кара колите, или може би трябва, тъй като мислите общо взето само за собствения си рахат все едно няма общество, може би трябва общината да търси собственика на всеки неправилно паркиран автомобил за да се направи път на снегорините.

      За това и призивите и напомнянето че имате отговорност в цялата тая работа! През 90-те българина разбра, че сам трябва да си прави бюджета, през 00 разбра, че не трябва да хвърля боклуци през терасата, дай боже да се разбере, че трябва сам да си чисти пред блока, магазина и гаража тая година. Светло бъдеще ни очаква!
    • 17
      Зо
      Зор-зор
      0 0
      11:19, 17 яну 2017
      Сега да попитам, ами тоя директор или управител на Студентското общежитие къде ли се е дипломирал , с какво образование е, или е от тези "подадените" на службичка от бивши номенклатурчици за взаимна изгода. Язък за него !
    Последни новини