От х:

Днес в x:

С още един чифт очи към малчуганите

В отглеждането на деца допълнителен чифт очи никога не е излишен. Водени от тази мисъл, специалисти от американската фирма 5 Elements Robotics са създали Нанибот - роботизирана бавачка, която служи като "очи и уши" на родителите, когато им се налага да оставят потомците си за малко сами, съобщава сайтът Ред ферит.

Нанибот е създаден да следва децата "по петите" из къщата или навън, ако времето позволява. Роботът е проектиран с малки размери, за да не надвишава на височина поверените му дребосъци и да "печели" благоразположението им.

Роботизираната бавачка не се отличава със завиден изкуствен интелект, тъй като от нея не се очаква изцяло да отмени възрастните. Предназначението й е чрез вградената си камера да предава образи и звук към смартфоните на намиращите се наблизо родители, когато на моменти им се налага да оставят потомците си без пряк надзор. Възрастните могат да контролират от разстояние движенията на роботизирания помощник, съобщава БТА.

Нанибот по желание може да бъде оборудван с кошница, в която малчуганите могат да поставят играчките си. Разработчиците са предвидили роботизираната бавачка да общува с децата чрез предварително зададени послания. Предвидена е и опция за избор на език.

От фирмата не съобщават кога и на каква цена Нанибот ще бъде пуснат в продажба.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини