От х:

Днес в x:

Отменят епидемията в Хасково и Харманли, нова грипна вълна в три общини

Грипната епидемия в градовете Хасково и Харманли се отменя от утре. Противоепидемичните мерки са в сила до днес. А до утре са в сила в Димитровград. Това каза д-р Снежана Иванова от Регионалната здравна инспекция на извънредна пресконференция, на която присъства и директорът д-р Соня Димитрова. Причина за отмяна на епидемията е, че заболяваемостта спада. Данните от дежурните кабинети в Спешното сочат, че през този уикенд са преминали около 100-тина души с остри респираторни заболявания, за сравнение през изминалите седмици са преминавали между 200 и 300 души.

В други три общини в областта обаче има рязко покачване на заболяваемостта. В Свиленград са регистрирани 310 случая на всеки 10 000 души, в община Любимец – 373 на 10 000, а в община Тополовград – 213 на 10 000. Заради рязкото покачване на заболяваемостта в трите общини от утре до 16 януари включително е обявена грипна епидемия, каза д-р Снежана Иванова. Заради това се въвеждат противоепидемичните мерки – спират се детски, женски консултации, профилактични имунизации и реимунизации и профилактични прегледи.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Пр
    приятел
    12 -6
    16:54, 9 яну 2017
    Браво Соня стига сме лежали по домовете, между другото, цветът ти започна да ми харесва.
    • Д-
      Д-р Соня
      2 0
      13:32, 10 яну 2017
      Аз ти казах че така ще стане ! Цвета е пепел от рози - уникален е, нали ? Остави си телефона да си уредим една среща - ща скъсам на ...канадска ;)
  • 2
    Г-
    Г-н Генчев
    13 -2
    18:31, 9 яну 2017
    Това не важи за учениците ! Те си остават по домовете !
    • Sc
      Scarface
      7 -5
      18:44, 9 яну 2017
      И докога според вас трябва да са там?
  • 3
    Г-
    Г-н Генчев
    6 0
    01:37, 10 яну 2017
    Ами господине/госпожо докато в училищата минималната температура в една стая е 15 градуса. А ако идат сега и стаите не са отоплени, ще има нови разболели се и пак епидемия и пак старата песен....толкова 1 седмица няма да свърши света :)
    • Не
      Незапознат
      6 -5
      07:48, 10 яну 2017
      Изказвате се неподготвен.Или по-точно изводът ви едностранчив.В момента наистина в стаите е около 15 градуса.Че даже и по-малко.Но това е така защото отоплителната система е на поддържане за тръбите да не замръзнат.Какъв е смисъла да се поддържа висока температура в празни стаи?
  • 4
    Да
    Да ама нали
    8 -6
    09:40, 10 яну 2017
    Обаче навън продължава да вали сняг. Ако презумцията беше, че на децата ще им бъде трудно да се придвижват в тази обстановка из града - сега става още по сложно! Говорим за града. А за тези, които пътуват от селата - с тях какво правим. Температурите ще бъдат минусови до края на седмицата. И стаите наистина не могат да бъдат нормално отоплени, с каквото и да било парно по училищата! Хората не могат в къщи да се отоплят, какво остава по училищата. Работещите по институции и фирмички мръзнат в тези студове, да не говорим за по-големите производствени помещения. Може, всичко може, ама после болните деца остават на грижите на родителите, които и те могат да се разболяват, пък и не могат да не ходят на работа дори при минусови температури!
  • 5
    Пр
    приятел
    2 0
    16:43, 10 яну 2017
    Д-р Соня аз съм един селски чукундур и не мога да се оправям с тия телефони, затова и нямам такъв, но имам страшно желание за една канадска и така, че не зная как да осъществим срещата,кажи ми къде и кога да дойда.
Последни новини