От х:

Днес в x:

Пожар остави без дом семейство с близнаци

Семейство с 8-годишни близнаци от пловдивското село Марково остана без дом, след като пожар изпепели къщата им вчера.

Огънят лумнал в къщата на семейство Павлови минути преди 13 часа в четвъртък и обхванал цялата сграда за много кратко време, съобщиха "Марица" и "Монитор". За щастие по това време къщата била празна.

На място били изпратени две пожарни. Огнеборците успели да спасят възрастна жена, която живее в съседна къща. Тя била изведена със стълба навън. Няма опасност за живота й. 

Причините за пожара се уточняват, но се предполага, че пламъците са тръгнали от печка на твърдо гориво. Огънят е унищожил напълно къщата на Павлови, както покрива и част от втория етаж на съседната къща в двора им, където живеела възрастната жена.

В голям шок са хората. Цялата им къща с абсолютно всичко – дрехи, покъщнина, всичко е изгоряло”, каза кметът на село Марково Пламен Кабаков. Той и съседите на Павлови са инициирали дарителска кампания за възстановяване на къщата на пострадалата фамилия. 

„Семейството има нужда от спешна помощ. На първо време са им необходими дрехи за децата, парични средства за първоначалното възстановяване на домът и покъщнината. Сега е моментът да се обединим и да помогнем на едно семейство да се върне към нормален ритъм на живот”, призова Кабаков. 

Кметът на Марково предоставя своя телефон 0898 99 55 28, за да може всеки, който иска да помогне, да се свърже с него.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини