От х:

Днес в x:

След скандала БНР - Музикаутор: Мая Нешкова подари песните си на Националното радио

Певицата Мая Нешкова и съпругът й композиторът Кирил Икономов предоставиха безвъзмездно творчеството си на БНР след скандала с Музикаутор и спирането от ефир на българската музика. Тя апелира към колегите си изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти да ги последват и да подкрепят Националното радио. Ето какво сподели на страницата си във Фейсбук Мая Нешкова:

"През целия ми творчески път, заедно с композитора Кирил Икономов, който е и мой съпруг, сме продуцирали сами нашите проекти. Дори във времената, когато това беше роля на държавата, пак всичко се реализираше с наши средства. Българското национално радио, както на нас, така и на много талантливи изпълнители подаваше ръка, цедката беше яка, но истинска! Чрез БНР и БНТ, които бяха една структура нашите песни ставаха популярни, а ние любимци на българската публика!

В навечерието на Нова Година станахме свидетели на един безпрецедентен натиск и рекет към една светиня за българския народ - БНР от една авторско-правна организация, наречена Музикаутор! Тя не представлява мен и композитора Кирил Икономов, както и много други изпълнители и творци и не може да прави забрани на БНР за творци, които не представлява. Да извиваш ръцете на една национална институция е равно на усещането за рекет към цялата държава! Всичко това ми идва в повече. Днес предоставихме нашето творчество за безвъзмездно ползване от БНР за определен срок.

Апелирам към всички мои колеги изпълнители, автори на музика, текстове и продуценти, които са свободни: Последвайте ни и подкрепете БНР, така ще подкрепите себе си и нашата родна интонационна среда. Министерството на културата трябва да отговори пред българския народ защо допусна този монопол и лиши медии, хотели и други ползватели от правото на алтернатива и правото да избира организация, с която да сключат коректен договор!"

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини